Platform over beton en staal in de bouw
Doe mee aan de Nationale Staalprijs 2022.
Sjoerd Soeters | Beeld: © Eva Bloem

Doe mee aan de Nationale Staalprijs 2022.

Inschrijven kan nog tot 15 juni.

Bouwen met Staal nodigt u uit om met uw projecten mee te doen aan de Nationale Staalprijs 2022. Nog tot 15 juni a.s. kunt u uw staalbouwprojecten indienen die in 2021 of 2020 zijn opgeleverd of in gebruik genomen.    

“Geveldetail Graafschap College, Doetinchem (deelnemer Nationale Staalprijs 2020, cepezed | © Lucas van der Wee”

Inschrijven

De Nationale Staalprijs is (sinds 1972) de tweejaarlijkse prijs van Bouwen met Staal voor inspirerende toepassingen van staal in de bouw. Dit jaar kunt u meedoen aan de prijs met nieuwbouw- en renovatieprojecten die in 2021 of 2020 zijn afgerond. Ook projecten in het buitenland kunnen deelnemen. Bij deze projecten dienen minimaal twee project-partners de Nederlandse nationaliteit te bezitten.

Inschrijven kan tot 15 juni 2022 via www.nationalestaalprijs.nl/#inschrijven

Dat gaat eenvoudig door het aanmaken van een account. Als u eerder heeft ingeschreven, bijvoorbeeld voor de prijs in 2020, is uw account waarschijnlijk nog actief.

 Uw inzendingen voor de Nationale Staalprijs 2022 kunnen – als u dat wilt – eveneens meedingen naar de aparte Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2022. Vink dan bij inschrijving de optie Duurzaamheidsprijs aan en lever de gevraagde (aanvullende) informatie.

Bouwen met Staal ziet uw inzending(en) graag tegemoet. Bij vragen of opmerkingen over het inschrijven kunt u contact opnemen met Marco Pauw, marco@bouwenmetstaal.nl

Deelname informatie vindt u in deze uitnodiging en op www.nationalestaalprijs.nl

Jury

De jury Nationale Staalprijs is een afspiegeling van alle belangrijke disciplines van de Nederlandse bouw. Juryleden nemen maximaal twee prijsedities zitting.

Dit jaar bestaat de jury uit:

  • Wico Ankersmit (Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland);
  • Josine Crone (journalist);
  • Daphne Deckers (Hillebrand ASK Romein);
  • Cor van Dijken (Circular Organisation for Rebuild);
  • Otto Kettlitz (Nieman-Kettlitz Gevel- en Dakadvies);
  • Marcel Loosen (ABC Vastgoed);
  • Jelle Roks (ABT)
  • Egbert-Jan Rots (Rotsbouw)
  • Sjoerd Soeters (PPHP), juryvoorzitter.(foto)

Jurering

Nationale Staalprijs 2022.

De vakjury beoordeelt de inzendingen voor de Nationale Staalprijs in elk van de vijf deelnamecategorieën: utiliteitsbouw, industriebouw, woningbouw, infrastructuur en karakteristieke stalen bouwdelen.

Per categorie kan de jury een of meerdere projecten nomineren voor een Nationale Staalprijs 2020. Uit de nominaties kiest de jury vervolgens de winnaar(s).

Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2022.

Naast de Nationale Staalprijs is de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal een categorie-overstijgende prijs, bestemd voor de inzending die volgens de jury het beste scoort op milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.

Uit de projecten die tevens zijn ingeschreven voor deze duurzaamheidsprijs kan de jury een of meerdere nominaties en vervolgens de winnaar Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2022 kiezen.

Duim van de jury.

Dit jaar heeft de jury ook nog een ‘Duim van de jury’ achter de hand. Met de Duim kan de jury haar achting of sympathie kenbaar maken voor het project dat (van alle deelnemende projecten) door z’n geringe omvang niet direct in het oog loopt maar toch opvalt dankzij een verrassend voorbeeldige of grensverleggende toepassing van staal.

De jurycriteria en deelnamevoorwaarden vindt u in het reglement Nationale Staalprijs 2022.

Bekendmaking nominaties en winnaars

Na de jurering, in juni, maakt Bouwen met Staal de genomineerde projecten bekend. De prijswinnaars worden bekend gemaakt op de Staalbouwdag 2022, dinsdag 4 oktober a.s. in het AFAS Theater in Leusden.

Alle projecten die deelnemen aan de Nationale Staalprijs 2022 worden gepubliceerd op www.nationalestaalprijs.nl, www.betonenstaalbouw.nl en in het oktober 2022-nummer van het vakblad Beton & Staalbouw.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details