Platform over beton en staal in de bouw
Doka levert complexe bekistingsoplossingen voor Azizi Beach Oasis in Dubai Studio City
Senior projectmanager Eihab Kamal prijst de deskundigheid van Doka bij het managen van hoge belastingen bij dit grootschalige project.

Doka levert complexe bekistingsoplossingen voor Azizi Beach Oasis in Dubai Studio City

Doka helpt, met zijn grondige kennis van dynamische belastingen en tijdbesparende technieken, bij de oplevering van het nieuwste gemengde gemeenschapsproject van zijn vertrouwde partner Azizi Developments. Een uitdaging door de zwemzone met strandthema op hoogte en de krappe deadline.

De houten Doka-bekistingsbalk H20 eco P werd op grote schaal gebruikt in het project in Dubai Studio City.

Het nieuwste woonproject van Azizi in Studio City, met twee torens en twee verdiepingen, ligt op slechts korte afstand van de Mohammed Bin Zayed Road en Motor City. Het bestaat uit een combinatie van twee verdiepingen, de begane grond en negen verdiepingen en beschikt over een uniek zwembad- en strandconcept met een glooiende kustlijn en een oppervlakte van 1.250 vierkante meter. Azizi’s Beach Oasis is een centraal gelegen project met een eigentijds design en uitstekende gemeenschapsvoorzieningen. Het was al uitverkocht voordat de eerste paal de grond in ging, wat een krap bouwschema betekende voor de oplevering van een complex van 10.000m² met meer dan 700 appartementen.

Beach Oasis is nog maar net begonnen in september 2023 en ligt momenteel op schema voor de oplevering aan het eind van het jaar.

Het werk van Doka aan het luxueuze project werd beperkt door een klein en overvol werkgebied, wat een zorgvuldige coördinatie van de planning en logistiek binnen het korte tijdsbestek vereiste. Doka leverde een rendabele oplossing in de vorm van kant-en-klaar (RTU) voor wanden en vloerplaten en het plaatsysteem Frami Xlife voor de kolommen, kern- en dwarswanden. Voor de niet-typische vloerelementen betekende de RTU-oplossing van Doka een snellere uitvoering op de bouwplaats, omdat er geen bekisting hoefde te worden gemaakt. Voor de typische vloeren werden de vloerbekistingen met geprefabriceerde Dokaflex-tafels aangebracht, die voor de acht typische vloeren van beide torens opnieuw werden gebruikt. Voor de watertank en de enkelzijdige keerwanden werd 200 strekkende meter gevelbekisting Top 50 in combinatie met RTU-bekistingen gebruikt om de fabricageproblemen op de bouwplaats op te lossen, wat een enorme tijdsbesparing opleverde.

Framebekisting Frami Xlife, ideaal voor snel en economisch bekisten, werd gebruikt voor kolommen, kern- en dwarswanden.

Senior projectmanager Eihab Kamal zei namens de klant: “Dit langverwachte project met uitstekende aansluitingen op zowel lokale voorzieningen als snelwegen vormde de grootste uitdaging voor ons het beheer van de hoge en dynamische belastingen van het lifestyle-dek en het strandthema. Door te vertrouwen op de zeer ervaren ingenieurs van Doka en hun uitgebreide ervaring met complexe projecten, betekende het RTU-voorstel een aanzienlijke vooruitgang voor een project met een dringende deadline.”

Doka Sales Manager, Shoaib Mohammed: “Op basis van onze jarenlange relatie met de klant, waaronder de levering van verschillende projecten in heel Dubai, konden we een kosteneffectieve oplossing bieden die om de uitdagingen heen werkt en tegelijkertijd binnen de optimale tijd resultaten levert. We kijken ernaar uit om in de toekomst aan nog meer Azizi-projecten te werken.”

Framebekisting Frami Xlife, ideaal voor snel en economisch bekisten, werd gebruikt voor kolommen, kern- en dwarswanden.

Beach Oasis is uitgerust met uitstekende gemeenschappelijke faciliteiten en ligt op iets minder dan een half uur van zowel Al Maktoum International Airport (DWC) als de Palm Jumeirah. De oplevering wordt verwacht in december 2024, nadat de eerste steen werd gelegd in september 2023.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details