Platform over beton en staal in de bouw
Drang naar innovatie als sleutel van succes

Drang naar innovatie als sleutel van succes

Snoerloze trilnaald zorgt voor meer bewegingsvrijheid bij het verdichten van beton

Beton is wereldwijd één van de meest gebruikte bouwmaterialen. Als de samenstelling klopt en de verwerking goed gebeurt, is beton ook duurzaam, sterk en economisch. Lievers Holland biedt de expertise, machines en service waarmee vaklui veilig, snel en efficiënt een hoogwaardige betonkwaliteit kunnen realiseren. Innovatie loopt als een rode draad door de geschiedenis van deze specialist uit Mijdrecht, die vandaag een revolutionaire lichtgewicht betontrilnaald op accu introduceert. De snoerloze P18Li zorgt hiermee voor meer bewegingsvrijheid op werven en in de werkplaats, wat de efficiëntie en productiviteit ten goede komt.

De Nederlanders staan wereldwijd bekend voor hun bouw- en infrastructuurwerken, maar ook voor hun knowhow op het vlak van materiaalgebruik, in het bijzonder van beton. Lievers Holland is één van de internationaal vooraanstaande specialisten op het gebied van oplossingen voor betonverwerking. “We zijn al meer dan 60 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van machines en gereedschappen voor het bewerken, verwerken en afwerken van vers gestort beton”, zegt Sales Manager Jowan van den Berg. “Ons assortiment bestaat uit trilnaalden, -motoren en -tafels, troffelmachines, hoogfrequent omvormers en dwangmengers.”

lievers-holland_1-kopieren

Lievers Holland is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van machines en gereedschappen voor de bewerking, verwerking en afwerking van vers gestort beton.

 

Betrouwbare trilnaalden

Vanaf de oprichting staat innovatie centraal bij Lievers Holland. Zo introduceerde de firma in de jaren ’60 al een vooruitstrevende lijn trilnaalden om tegemoet te komen aan de vraag van bouwbedrijven naar een geschikte oplossing om pas gestort beton te verdichten. De vibraties van de trilnaalden zorgen er immers voor dat de hoeveelheid ingesloten lucht in het beton tot een minimum herleid wordt en dat de toeslagmaterialen, die een verschillende korrelgrootte hebben, optimaal gerangschikt worden. Dat resulteert in een goede betonsamenstelling. Vandaag produceert Lievers een breed assortiment trilnaalden voor gebruik bij de meest uiteenlopende toepassingen, zoals vloeren, funderingen, balken, wanden, pijlers, bruggen, wegen, tunnels en viaducten. “We bieden vaklui een ruim gamma, waaronder handstoktrilnaalden op elektriciteit en met een benzine aandrijfunit, hoogfrequent betontrilnaalden met en zonder geïntegreerde omvormer, pneumatische systemen en mechanische oplossingen”, geeft de Sales Manager aan. “Deze betrouwbare trilnaalden hebben een maximale slagkracht en zorgen ervoor dat bij vrijwel elke betonsamenstelling de gewenste kwaliteit en sterkte snel en efficiënt gerealiseerd worden.”

lievers-holland_3_p18li-l-boxx-1-kopieren

De P18Li is een revolutionaire snoerloze betontrilnaald die standaard geleverd wordt met twee accu’s en uitgerust is met een eenvoudig bedienbare pistoolgreep met schakelaar.

 

Revolutionaire oplossing op accu: P18Li

Lievers Holland blijft investeren in innovatie. Terwijl vroeger alleen maar mechanische systemen gebruikt werden voor de productie en verwerking van beton, wordt er vandaag vooral gekozen voor oplossingen op elektriciteit. Steeds vaker weerklonk ook de vraag naar snoerloze systemen. “Daarom ontwikkelden we onze P18Li, een revolutionaire lichtgewicht oplossing, gebaseerd op de elektrische handstoktrilnaald P14E maar met accu-aandrijving. Op die manier geven we de vakman meer bewegingsvrijheid op de werf en in het atelier, wat zorgt voor een verhoogde efficiëntie en productiviteit”, licht Van den Berg toe. “Een speciaal ontworpen borstelloze gelijkstroommotor drijft een flexibele as aan met slechts vierduizend toeren. Door het klepel trilsysteem (pendulum) produceert de trilnaald toch twaalfduizend trillingen per minuut, wat samen met de grote amplitude zorgt voor een perfecte betonverdichting. Deze snoerloze betontrilnaald wordt standaard geleverd met twee accu’s, is uitgerust met een eenvoudig bedienbare pistoolgreep met schakelaar én garandeert een snelle wissel van de slangen.” De P18Li werd voor het eerst getoond op de Bauma en richt zich vooral op de kleine en middelgrote bouwbedrijven, al zijn ook grote firma’s geïnteresseerd. Vanaf nu zijn de eerste units ook bij de Nederlandse dealers beschikbaar.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details