01:14
14-02-2018

De Drie Koningen wint gunning invulling silo’s Zeeburgereiland

Het plan De Drie Koningen is de winnaar van de selectieprocedure voor de nieuwe invulling van de drie silo’s op het Zeeburgereiland. De Drie Koningen is een plan voor 3 silo’s met kinderspeelvoorziening, wellness, eventspace en eenkamerhotel, foodlab, brouwcafe, horeca, kantoorruimtes en drie openbare dakterrassen.

De jury’s vinden dit een heel ambitieus plan, met een breed georiënteerd programma in een indrukwekkende verschijning. De verschillende functies moeten een breed publiek te interesseren. De verschillende functies zorgen er voor dat er altijd wel iets leuks van je gading bij is, overdag of ’s avonds, voor jong en oud.

De silo’s zijn door Architectenbureau TANK en ontwikkelcombinatie Vink Bouw en Grayfield tot indrukwekkende iconen gemaakt, zonder afbreuk te doen aan de rauwheid van de bestaande silo’s. De dakterrassen van de silo’s blijven bestaan én blijven openbaar toegankelijk. Door de ruimte die tussen de silo’s en de opbouwen is gelaten benadrukken de opbouwen zowel de eigenheid van de bestaande silo’s, als de eigenzinnigheid van de nieuwe invulling.

Op  18 januari is besloten om het optierecht voor de drie silo’s voorlopig te gunnen aan De Drie Koningen. In de termijn van bedenkingen (20 kalenderdagen) die daarop is gevolgd, zijn geen bezwaren ingediend, waarmee het gunningsbesluit op donderdag 8 februari 2018 onherroepelijk is geworden.

De verschillende functies zorgen ervoor dat er altijd wel iets leuks van je gading bij is, overdag of ’s avonds, voor jong én oud. Dáár wil je zijn. De silo’s zijn tot indrukwekkende iconen gemaakt, zonder afbreuk te doen aan de rauwheid van de bestaande silo’s. De dakterrassen van de silo’s blijven bestaan én blijven openbaar toegankelijk. Door de ruimte die tussen de silo’s en de opbouwen is gelaten benadrukken de opbouwen zowel de eigenheid van de bestaande silo’s, als de eigenzinnigheid van de nieuwe invulling’.

Sportheldenbuurt
De drie silo’s zijn overblijfselen van de voormalige Rioolwaterzuivering Oost en staan middenin de Sportheldenbuurt. Dat is de eerste woonbuurt op het Zeeburgereiland en nadert voltooiing. Het is stadswijk met een diversiteit aan woningen, bewoners  en voorzieningen. In het hart van de wijk komt nog de Urban Sport Zone in een parkachtige omgeving, met grote sportvelden, een sporthal en de grootste betongesmeerde skatebaan van Nederland.

 

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners

TU Eindhoven