Platform over beton en staal in de bouw
Dromen veredelen

Dromen veredelen

Verzinken, poedercoaten, natlakken of anodiseren van producten, The Coatinc Company biedt een totaalpakket aan nabehandeling in de Benelux. “We helpen de ‘dromen’ van onze klanten te veredelen”, zegt directeur Guus Habraken. Hij vertelt over de unieke filosofie van de internationale groep, de duurzaamheidsambities (ook ten aanzien van de medewerkers) en de nieuwste technologieën, waaronder hoog-temperatuur verzinken.

The Coatinc Company

Het team van Coatinc De Meern.

 

The Coatinc Company is een internationale groep die zijn oorsprong vindt in Duitsland. “We kunnen bogen op een eeuwenlange historie (sinds 1882) en dragen nog altijd het predicaat familiebedrijf. Inmiddels beschikt de groep over ruim twintig vestigingen, waarvan zeven in de Benelux. We veredelen voor de meest uiteenlopende opdrachtgevers in de bouw, infra en kassenbouw en bieden een breed scala aan oplossingen op het gebied van thermisch verzinken en poedercoaten. Een totaalpakket, mogen we rustig stellen, waarbij we zelfs het transport uit handen kunnen nemen.”

The Coatinc Company

De hoog-temperatuur behandelde elementen kunnen naakt toegepast worden.

 

Perfecte kwaliteit

Ondanks de enorme volumes die The Coatinc Company verwerkt, staat het familiebedrijf ook open voor kleinere opdrachten. Habraken: “We zijn geïnteresseerd in klanten die bijvoorbeeld twee balkonhekjes willen laten conserveren tot aan series van maar liefst 500.000 elementen. We stellen wat dat betreft geen grenzen en zeggen in principe altijd ‘ja’ op aanvragen van klanten. Reacties als ‘mits’ of ‘tenzij’ zullen wij niet snel in de mond nemen. Dat dwingt ons namelijk om aan de voorzijde zoveel mogelijk informatie te verzamelen, zodat achteraf geen discussie ontstaat. Afspraak is afspraak. We hebben per vestiging een relatiemanager aangesteld die alle vragen, op- of aanmerkingen van klanten behandelt. Dat werkt fantastisch goed. Bovendien heeft de klant slechts één aanspreekpunt. We zijn misschien niet de goedkoopste, maar garanderen een scherpe aanbieding. Een perfecte kwaliteit is geen thema, dat is een gegeven.”

The Coatinc Company

Het hoog-temperatuur verzinken is ook voor de bouw interessant, vooral als er sprake is van een esthetische component.

 

Hoog-temperatuur verzinken

Elke vestiging in de Benelux heeft zo zijn eigen specialisme, vervolgt Habraken. “Dat maakt dat we voor vrijwel elke potentiële uitdaging een passende conserveringstechniek kunnen aanbieden. Uniek voor de Benelux is onze hoog-temperatuur verzinkerij in Mook. Met deze techniek kunnen we veel beter sturing geven aan de laagdikte. Bovendien is het resultaat een veel egaler en gladder oppervlak. Met name de automotivesector is daarbij gebaat, maar het hoog-temperatuur verzinken is ook voor de bouw interessant, vooral als er sprake is van een esthetische component. De hoog-temperatuur behandelde elementen kunnen naakt toegepast worden. Vanzelfsprekend laat deze conserveringslaag zich goed afdekken met een poedercoating of natlak.”

The Coatinc Company

Elke vestiging in de Benelux heeft zo zijn eigen specialisme.

 

The Coatinc Company is volgens Habraken voortdurend bezig met het optimaleren van processen, zowel met het oog op duurzaamheid als om kosten te besparen. “Zo zijn we bezig met het opzetten van een centraal transportplan over al onze vestigingen, waarbij we mogelijk ook meer ’s nachts zullen gaan rijden om het wegennet te ontlasten. Daarnaast proberen we voortdurend de werkomstandigheden voor onze medewerkers te verbeteren. Alle ontwikkelingen zijn gevat in een langetermijnvisie. De visie naar 2020 is inmiddels behoorlijk uitgekristalliseerd, nu verplaatsen we onze horizon naar 2025. Er zitten een aantal mooie ontwikkelingen in de pijplijn”, verklapt Habraken alvast.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details