Platform over beton en staal in de bouw
Duitse betonfabriek investeert in nieuwe, future-proof betonmenginstallatie

Duitse betonfabriek investeert in nieuwe, future-proof betonmenginstallatie

Eén partner voor het volledige project

Stationaire betonmenginstallaties hebben een levensduur van tientallen jaren, maar op een bepaalde dag zijn ze toch aan vervanging toe. Met het oog op de verdere versterking van haar marktpositie ging de directie van de Duitse Union-Beton GmbH & Co. KG op zoek naar een krachtige, flexibele en future-proof oplossing om de 48 jaar oude installatie in de productiehal in Ludwigsburg te vervangen. SBM Mineral Processing, de Oostenrijkse marktleider op het gebied van innovatieve betonmenginstallaties, leverde met de stationaire TOWERMIX® 3000 + 1670 ST D9 450 V een totaalconcept, dat perfect op de wensen van de klant inspeelt.

De directie van Union-Beton koos voor een SBM TOWERMIX® 3000 + 1670 ST D9 450 V betonmenginstallatie.

 

SBM Mineral Processing is niet alleen een producent en leverancier van enkelvoudige machines, mobiele en stationaire verwerkings- en betonmenginstallaties. De firma ondersteunt als totaalleverancier de klant gedurende het volledig traject: van de ontmanteling van de oude installatie tot en met de ingebruikname van het nieuwe systeem. Naast de kwaliteit van de installaties was dat dé reden voor Union-Beton GmBH & Co.KG om met de specialist uit het Oostenrijkse Oberweis in zee te gaan. De nieuwe betonmenginstallatie moest immers op de fundering van het bestaande systeem geplaatst worden, wat toch de nodige uitdagingen met zich meebracht.

“De installatie moest ook future-proof zijn, bijvoorbeeld op het vlak van duurzaamheid. De industrie evolueert snel, waardoor ook regelgevingen en voorschriften snel veranderen. De eisen van de directie van de betonfabriek waren dan ook niet mis. Dankzij de meer dan veertig jaar ervaring in de betontechnologie kon SBM Mineral Processing een oplossing aanbieden, die aan alle wensen van de klant voldeed: de TOWERMIX® 3000 + 1670 ST D9 450 V”, vertelt Erwin Jansen van Jager Meng- en Recyclingtechniek uit Harderwijk, de partner van SBM Mineral Processing voor Nederland en België. “De betonmenginstallatie is uitgerust met een hogedrukreinigingssysteem en geïntegreerde videobewaking voor de beide 2-assige mengers van het type BHS DKXS, die 3,00 m³ en 1,67 m³ gehard beton per batch leveren, goed voor een totale capaciteit tot 140 m³ per uur. Een efficiënt verwarmings- en koelsysteem voor de materiaalopslag, het mengwater en de ruimteverwarming in de compacte toren – geoptimaliseerd door een wintervaste, gesloten isolatiebekleding – zorgt het hele jaar door voor een duurzame werking.” Door het compacte ontwerp kunnen ook twee extra brede banen voor de vrachtwagenmixers gecreëerd worden. Bovendien werd een mobiele trechter met hydraulisch bediende klep geïnstalleerd.

De oude betonmenginstallatie van Union-Beton was na 48 jaar trouwe dienst aan vervanging toe.

 

U vraagt, wij mengen

Een opslagsysteem met acht kamers en een totale buffer van 450 m³ garandeert de continue toevoer van grondstoffen. Dankzij de bijzonder steile wanden wordt de ruimte zelfs bij moeilijk stromende aggregaten volledig geleegd. De bindmiddelopslag omvat 2x 60 ton per silo, bij 4 silo’s is totaal 480 ton opslag. Twee bindmiddelen voor de productie van deklaagbeton worden in een specifieke weegschaal gedoseerd en gewogen. Via een apart doseer- en weegsysteem kunnen tot zes toeslagstoffen rechtstreeks naar de mixer toegevoerd worden. Deze uitgebreide installatie is nodig om Union-Beton toe te laten alle producten uit het gamma te mengen: gewoon beton, zichtbeton, staalvezelbeton en beton voor de wegenbouw, maar ook hoogwaardig beton, zelfverdichtend en gemakkelijk verdichtend beton, vulmateriaal en beton voor dekvloeren. De TOWERMIX® is op vlak van ontwerp en bediening perfect afgestemd op deze veeleisende taken. Een innovatieve microprocessorsturing van Dorner Electronic regelt nauwkeurig alle processen van de menginstallatie.

Kwaliteit door ervaring: gisteren, vandaag en morgen

Onder het motto ‘Kwaliteit door ervaring’ levert Union-Beton al heel wat jaren hoogwaardige producten. Kwaliteit en duurzaamheid lopen dan ook als een rode draad door de geschiedenis van de firma. “De optimale combinatie van de verschillende componenten maakt van de TOWERMIX® betonmenginstallatie van SBM een future-proof systeem voor de productie van hoogwaardig beton en de thermisch verzinkte uitvoering van de gehele draagconstructie verhoogt de duurzaamheid”, geeft Jansen aan. “Ook de toegankelijkheid van de installatie was een belangrijk aspect voor de klant. Daarom kunnen de operatoren direct vanuit de productie naar de mengruimte en via een comfortabele trappentoren zijn alle andere serviceniveaus snel en eenvoudig bereikbaar.” Met deze installatie is Union-Beton alvast klaar voor de vragen van vandaag én morgen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Jager Meng- en Recyclingtechniek:
[email protected] of +31 341 42 45 33  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details