Platform over beton en staal in de bouw
Duurzaam bouwen voor de volgende generaties
Diverse stalen details op de gevel vormen een knipoog naar de geschiedenis van het terrein.

Duurzaam bouwen voor de volgende generaties

De logistieke wereld verandert snel en ingrijpend. “Consumenten stellen steeds vaker hun verwachtingen bij van ‘morgen bezorgen’ naar ‘vandaag geleverd’, vervuilende energiebronnen moeten vervangen worden door CO2-positieve energiesystemen, de schaarse grond in Nederland vraagt om een creatievere aanpak en drukke steden met verstopte verkeersaders moeten worden ontlast.” Somerset Capital Partners gelooft dat deze problemen alleen met een heldere visie opgelost kunnen worden. Daarom lanceerde de grootste vastgoedontwikkelaar van Nederland afgelopen september Intospace: een one-stop platform voor toekomstbestendige warehouseoplossingen, dat zich volledig focust op de trends én wensen van de markt. Vrijwel alle personeel is meegegaan naar Intospace. Datzelfde geldt voor de belangrijkste partners, zoals ASK Romein Bouw.

Daglicht kan maximaal naar binnen stromen.

Duurzaamheid, circulariteit en functionaliteit

ASK Romein Bouw heeft alle kennis, kunde en kwaliteit in huis om (complexe) projecten feilloos neer te zetten, van constructie tot en met oplevering. De innovatieve partner én ontzorgende bouwer denkt graag vanaf een vroeg stadium mee in oplossingen om de duurzaamheid, circulariteit en functionaliteit van gebouwen naar het allerhoogste niveau te tillen. “De afgelopen jaren hebben wij, in samenwerking met Somerset en Intospace, al vele turnkey projecten mogen realiseren die aansluiten bij deze ambitie”, vertelt Marcel Michielsen, Algemeen Directeur van ASK Romein Bouw. Als voorbeeld noemt hij het e-fulfilment distributiecentrum voor Jumbo in Bleiswijk en de distributiecentra voor Nunner Logistics in ’s Heerenberg en Drunen. “In al deze projecten hebben wij het esthetische ontwerp van Mulderblauw architecten vertaald naar een haalbaar uitvoeringsontwerp én maakbaar gebouw. Zowel met betrekking tot de fundering als de constructie en gevelafwerking.”   

Het distributiecentrum is vrij traditioneel opgebouwd met betonnen funderingspalen, betonnen vloeren, een staalconstructie en een gevelafwerking met beton- en sandwichpanelen.

DC Metal Valley: duurzame herbestemming van een bestaand terrein

Het distributiecentrum in Drunen heeft de naam Metal Valley gekregen en is gerealiseerd op het oude terrein van The Lips Compagnie; een voormalige ijzer- en metaalgieterij en scheepsschroevenfabriek. “Met deze nieuwbouw hebben we een bestaand terrein met ‘slechte grond’ weer een duurzame, nieuwe functie gegeven”, benadrukt Tom Kropf, Commercieel Directeur van ASK Romein Bouw. “Voorafgaand aan de bouwwerkzaamheden is een uitgebreide bodemsanering uitgevoerd. Bovendien moesten we in ons ontwerp rekening houden met de wet- en regelgeving van het nabijgelegen benzinestation.” Het distributiecentrum is vrij traditioneel opgebouwd met betonnen funderingspalen, betonnen vloeren, een staalconstructie en een gevelafwerking met beton- en sandwichpanelen, vertelt hij. “Bijzonder is dat de sprinklertank in het glooiende ontwerp van de gevel is opgenomen. Diverse stalen details op de gevel vormen bovendien een knipoog naar de geschiedenis van het terrein.” Voor het pand is een imposante en vrijstaande groene gevel geplaatst. Michielsen: “In combinatie met een grote regenwatervijver (wadi) draagt deze gevel bij aan de ambitie om de voorheen koele fabrieksomgeving te transformeren naar een modern en leefbaar bedrijvenpark.”

DC Metal Valley bestaat uit een warehouse van 31.257 vierkante meter, bijna 890 vierkante meter kantoren en een mezzanine van 4.130 vierkante meter op een terrein van 55.000 vierkante meter. De nieuwbouw is BREEAM-NL ‘Very Good’ gecertificeerd. Op het dak komen zonnepanelen.

DC Metal Valley biedt naast een warehouse van 31.257 vierkante meter en een mezzanine van 4.130 vierkante meter ruimte aan bijna 890 vierkante meter kantoren.

Nieuw en duurzaam DC in Utrecht

In navolging van DC Metal Valley is ASK Romein Bouw afgelopen februari gestart met de realisatie van een nieuw pareltje op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht, wederom in nauwe samenwerking met Intospace en Mulderblauw architecten. Het gaat hier om een hypermodern distributiecentrum van 16.307 vierkante meter dat conform de BREEAM-NL ‘Very Good’ en WELL certificeringscriteria wordt gerealiseerd. Ook in Utrecht wordt veel groen toegevoegd en op het dak komen zonnepanelen. “Uniek in dit project is dat de vijflaagse parkeergarage in het distributiecentrum wordt geïntegreerd”, aldus Michielsen. “Alle auto’s worden aan het zicht onttrokken door een hoogwaardige, geperforeerde gevel. De toepassing van veel glas zorgt bovendien voor een fijne en comfortabele werkplek, waarbij daglicht maximaal naar binnen kan stromen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details