00:48
30-01-2015

Duurzaamheid centraal bij straalbedrijf uit Wanssum

Duurzame kwaliteit is het handelsmerk van Straalbedrijf van Maanen. De onderneming uit Wanssum die de levensduur van ferro en non-ferro metalen verlengt, investeert sinds 2008 fors in milieutechnische maatregelen. Het straalbedrijf levert voor de machinebouw, metaalbouw, offshore, champignonteelt en landbouw. 

In 1998 nam Frans van Maanen een straalbedrijf over in Limburg. Hierna vergrootte hij de bestaande bedrijfshal van 300 naar 5.000 vierkante meter, bouwde straal- en spuitcabines, investeerde in kranen, schafte negen opleggers en twee diepladers aan en verduurzaamde de processen.

“Ons productieproces is gericht op duurzaamheid”, zegt Frans van Maanen. “De materialen die we behandelen, moeten minstens dertig jaar bestand zijn tegen weersinvloeden. We geven daarom bijvoorbeeld de voorkeur aan schooperen boven galvaniseren. Dat is wat duurder, maar wel de beste staalbescherming. De laatste jaren investeerden we in duurzame technieken, zoals de verbetering van de afzuiging in de productie. Het hele gebouw kreeg bovendien LED-verlichting. Hiernaast stellen we de compressoren continu bij. Door deze maatregelen verbruiken we minder energie en komt er minder CO2 vrij.”

Computergestuurd
“Onze straalmachines zijn computergestuurd. Hierdoor kunnen we onderdelen van minder dan een mm stralen, maar ook hele grote. Terwijl de omsteltijd kort is”, zegt Van Maanen. “Onze belangrijkste activiteit is het zand- en parelstralen van metalen en het conserveren door te schooperen of metalliseren, lakken of coaten. Hiernaast doen we exceptioneel transport van grote ladingen door Europa. Tot onze klanten behoren bedrijven uit de machinebouw, metaalbouw, offshore, champignonteelt en landbouw in Limburg, oostelijk Noord-Brabant en het aangrenzende Duitse gebied.”

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners