01:37
02-09-2015

Duurzame keramische industrievloeren uit Brabant

Of het nou gaat om vijftien of vijftienduizend vierkante meter, kwaliteit staat voorop bij Van Geffen Keramische Industrievloeren uit Erp, specialist op het gebied van keramische industrievloeren. Al ruim dertig jaar verwerkt het bedrijf het vloersysteem PROTHEXA-KER. De tegelzetters hebben jarenlange ervaring of worden intern opgeleid, en alleen duurzame producten en systemen worden verwerkt. De PROTHEXA-KER tegelvloer is uitermate geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie.

“Onze vakmensen maken met de zelfontwikkelde PROTHEXA-KER tegels hoogwaardige vloeren voor de industrie”, zegt projectmanager Theo Peerenboom namens Van Geffen Keramische Industrievloeren. “De tegels, waarvan er 115 in een vierkante meter passen, worden vers in de mortel getrild en gevoegd met een 3-componenten epoxy. Vrachtwagens, pompwagens en machines kunnen er probleemloos overheen rijden. De vloer is resistent tegen hoge thermische belastingen, chemische zuren, logen en oplosmiddelen. Het onderhoud is eenvoudig. Door de gunstige materiaaleigenschappen van de zeskantige tegel is een PROTHEXA-KER tegelvloer uitermate geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie, zoals brouwerijen, slagerijen, producenten van zuivelproducten en frisdranken, maar ook farmaceutische bedrijven of de textielindustrie.”

Vaste ploeg
Van kleine bakkerijen tot enorme fabrieken en van onderhoud tot nieuwbouwprojecten kunt u bij Van Geffen terecht. Tot de opdrachtgevers behoren bekende bedrijven als FrieslandCampina, Heineken en Coca-Cola. In 2014 bijvoorbeeld realiseerde Van Geffen een keramische vloer van ruim 11.000 vierkante meter voor zuivelfabriek A-ware/Fonterra in Heerenveen. Van Geffen levert en bouwt veel in Nederland en België, maar bijvoorbeeld ook in Saudi-Arabië, Indonesië, IJsland, Thailand en Roemenië. De vloerspecialisten reizen de wereld over om de PROTHEXA-KER vloer aan te brengen of projecten te begeleiden.

“We werken al jaren met een vaste ploeg met ervaren vloerspecialisten”, vervolgt projectmanager Peerenboom. “Een tienjarig tot dertigjarig dienstverband is eerder regel dan uitzondering. We zijn daarnaast al lang een erkend leerbedrijf. We leiden onze mensen zelf op. We nemen graag het gehele traject uit handen van de opdrachtgever. Van advies tot inmeten en van levering tot montage. We letten op de kleinste details. We houden rekening met onderconstructie en uitvoeringstijd én besteden zorg aan afwerkelementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plintoplossingen, RVS afwateringsystemen zoals putten, goten en aanrijdbeveiligingen.”

Tegels & natuursteen
Naast het vervaardigen van keramische industrievloeren heeft Van Geffen ruim vijftig jaar ervaring in het leveren en plaatsen van keramiek in uiteenlopende toepassingen. Vooral wanneer het gaat om expertiseklussen komt Van Geffen Tegels & Natuursteen in beeld. Het bedrijf realiseerde veel tegelwerken voor zwembaden, waaronder een groot aantal Center Parcs, enkele Sunparks en diverse sportzwembaden. “Onlangs hebben we het zwemparadijs Plopsaqua in België opgeleverd, met ruim 5.000 m² aan tegelwerk”, zegt Peerenboom. “Het zwembad in De Panne hebben we voorzien van waterdichte membranen. Het aanbrengen van deze membranen was weliswaar een tijdrovende klus, maar zorgde voor een duurzame 100% waterdichting voor perrons, baden en goten. Het tegelwerk is divers met witte breukstenen, natuursteen mozaïek, 15/15 tegels in allerlei kleurstellingen, glasmozaïek en klassieke zwembadtegels.”

Met een team van enthousiaste en ervaren medewerkers staat Van Geffen voor kwaliteit. Met tevreden opdrachtgevers over de hele wereld staat het familiebedrijf hoog aangeschreven in de markt.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners