Platform over beton en staal in de bouw
Duurzame wapeningsproductie dankzij automatisering en software
De productie werd geautomatiseerd.

Duurzame wapeningsproductie dankzij automatisering en software

‘Je moet de tradities kennen om ze in het moderne leven te kunnen toepassen’. Dit motto getrouw breidt GP Wapening haar machinepark van tweedehands aangekochte wapeningsproductielijnen nu uit met een nieuwe nettenlasinstallatie met een hoog rendement, een speciale buigoplossing voor de korfproductie en het volledige pakket softwareoplossingen voor buigcentrales van Progress. Er wordt amper tot niet geleverd op bouwwerven, omdat de focus naar de speciale behoeften van de prefabfabrieken in Nederland gaat. In Nederland is het over het algemeen gebruikelijk dat de wapening geleverd wordt door gespecialiseerde buigcentrales. Daarom is het belangrijk om altijd innovatief te blijven om mee te kunnen.

De M-System Evolution nettenlasinstallatie heeft vooral overtuigd door haar hoge output.

Nieuwe en versterkte machines 

In 2022 heeft de jonge, in 2017 opgerichte buigcentrale een nieuwe nettenlasinstallatie M-System Power Mesh van Progress Maschinen & Automation en vooruitstrevende softwareoplossingen voor de productieplanning van Progress Software Development aangekocht. Dit zijn allebei bedrijven van de Progress Group. Maar niet alleen de nieuwe machines zorgen ervoor dat de kwaliteit hoog is en de levertijden gerespecteerd worden. Integendeel, GP Wapening gebruikt ook machines die ze tweedehands heeft aangekocht. Het gaat hier over een MSR richt-, knip- en buigmachine uit 1999 en twee EBA beugelautomaten uit de late jaren 2000, die al enkele jaren prima werk leveren. De denkwijze is duurzaam, daarom blijven goed werkende geautomatiseerde machines in dienst zolang ze nog goed functioneren. 

“Persoonlijk heb ik in 1999 voor het eerst met Progress samengewerkt. Daar heb ik een nieuwe MSR gekocht. Dat was toen het eerste type met automatische buigdoornwissel. Het was een prototype. Ik vond die machine heel goed, omdat het onderhoud ervan eenvoudig is en reparaties meestal eenvoudig uitgevoerd kunnen worden. Ook de vervangonderdelen zijn gemakkelijk verkrijgbaar”, aldus Pieter de Haart, bedrijfsleider van GP Wapening. “Mijn ervaring met Progress is dat het een open organisatie is waar de zaken snel geregeld kunnen worden.”

Bedrijfsleider Pieter de Haart is in de wapeningssector opgegroeid en staat nu met succes aan het hoofd van GP Wapening. Zijn stokpaardje is en blijft innovatie en de daaraan gekoppelde, altijd verder ontwikkelende automatisering.

Investeren in de toekomst  

De behoefte aan duurzame en efficiënte bouwmethoden is ook in Nederland groot en wordt steeds dringender. De prefabindustrie verwacht een grote groei. Vanwege de grote woningnood in Nederland wordt nu al heel vaak gebouwd met prefab betonelementen. Door de tijd die hierdoor gewonnen wordt, en bijgevolg ook de verminderde CO2-uitstoot op de bouwwerf zelf en de lange levensduur van een gebouw in betonnen prefabelementen, zal deze markt in de toekomst alleen maar belangrijker worden. Daarop bereidt GP Wapening zich voor door het machinepark te vergroten en in te zetten op doordachte innovatie in automatisering en softwareoplossingen voor de modernisering van de productie. Het begon allemaal in een hal van 3.000 m2 in een klein dorp in de buurt van de actuele vestiging, Daar werd vanwege de nieuwe nettenlasinstallatie meteen een nieuwe hal van 9.500 m2 gebouwd. Zo werd in de toekomst en de geplande groei geïnvesteerd. Volgens eigen zeggen is GP Wapening de juiste partij om de prefabfabrieken in Nederland en België, en mocht het nodig zijn natuurlijk ook in Duitsland, te voorzien van wapeningskorven. 

“Voor ons was het een toekomstgerichte beslissing om de stap richting maximale automatisering te zetten”, aldus De Haart. “De nettenlasinstallatie die alle soorten korven optimaal en volautomatisch kan produceren en de software met dataverwerking en werkplanning: alles is maximaal geautomatiseerd. Wij hebben erpbos® geïmplementeerd. Zo hebben we samen met stabos en profit ongeveer het hele ‘buigcentrale-softwarepakket’ van Progress in gebruik.” 

GP Wapening werd in 2017 opgericht en is een van de meest vooruitstrevende wapeningsproducenten van Nederland.

Maximale output 

Bij de investering in de Power Mesh is de keuze gevallen op de machine die de meeste productie in vierkante meter per machineoppervlak kon leveren. Het doel was om een zo groot mogelijke output te genereren met een hoge kwaliteit en weinig restafval. Vooral als men kijkt naar de actuele staalprijzen is een productie van de coil, standaard bij alle Progressmachines, de duurzamere oplossing omdat restafval tot een minimum beperkt blijft. Het M-System Power Mesh met 20 laskoppen en een doordachte buigoplossing die de net-elementen uit een combinatie van enkel- en kantenbuigers plaatst en daarna een corresponderend 2D-bovennet erop kan monteren, zijn de ideale oplossing om de hoge output aan speciaal gebogen korven te genereren. De installatie werkt in drie shifts: twee overdag waarbij korven geproduceerd worden en een nachtelijke shift waarbij vlakke netten en eenvoudigere gebogen korven aan de beurt zijn. Er kunnen korven en netten voor vloeren en wanden met uitsparingen, met een draaddiameter tussen 6 en 16 mm, geproduceerd worden, maar ook balkonkorven en balken.

Software maakt de moderne productie compleet 

Omdat er ook vandaag nog gemengd geproduceerd wordt, zowel traditioneel als geautomatiseerd, is de planning moeilijker geworden en waren er enkele nieuwe oplossingen nodig op het gebied van software. De softwareoplossingen van Progress pakken dat nu aan. Het nieuwe ERP-systeem erpbos® zorgt ervoor dat, wanneer er een gebogen onderkorf op de lastafel terechtkomt, de lasser op een beeldscherm of beamer de korf al als 3D-weergave geprojecteerd ziet. Het is bijgevolg meteen duidelijk hoe het eindproduct er volgens de planning uitziet. Daardoor wordt het werk gemakkelijker en verlaagt het aantal fouten. En het zorgt voor een papierloze en bijgevolg nog duurzamere productie. erpbos® helpt dus de productie goed te organiseren en wordt ondersteund door de software profit die de productieplanning overneemt en alle gegevens direct en zuiver naar de MSR richt-, knip- en buigmachine en de EBA-beugelautomaten stuurt. Dat gebeurt, dankzij het prima samenspel tussen software en geautomatiseerde machines, precies op het juiste moment omdat het extra materiaal al klaar staat op de montageplaats, om het even wanneer het M-System produceert. Met de innovatieve software en geautomatiseerde machines wordt alles correct gepland, geproduceerd en opgevolgd.

“Automatisering en software gaan hand in hand”, bevestigt De Haart. Hij gaat verder: “Ja, de Power Mesh en het hele geautomatiseerde systeem zijn fantastisch. Maar de software maakt het hele systeem echt af.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details