Platform over beton en staal in de bouw
Ecocem introduceert Superfine, een CO2-arme, fijnere GGBS als hoogwaardig additief

Ecocem introduceert Superfine, een CO2-arme, fijnere GGBS als hoogwaardig additief

Hogere sterkte, betere duurzaamheid en lagere CO2-footprint voor betonmengsels

Al twintig jaar produceert en levert Ecocem CO2-arme toeslagstoffen die helpen de cement- en bouwsector te verduurzamen. Het Ierse bedrijf introduceert nu Ecocem Superfine, een ultrafijne gemalen gegranuleerde hoogovenslak (GGBS). Het nieuwe granulaat verbetert de sterkte, reologie en duurzaamheid van beton.  Volgens Paul Roos, managing director van Ecocem Benelux bewijst Superfine de inspanningen die het bedrijf dagelijks levert om de CO2-uitstoot van de cementindustrie zo snel mogelijk te verminderen.

Gemalen gegranuleerd hoogovenslak of GGBS is een restproduct uit de staalindustrie dat is verwerkt tot een toeslagstof voor bindmiddelen, industriële mortel, ultrahogesterktebeton en prefab-beton. Ecocem Superfine wordt zeer fijn gemalen waardoor het sneller reageert in contact met water. Hierdoor zorgt het gebruik van Superfine voor het verminderen van de koolstofuitstoot, een betere reologie, sterkte en duurzaamheid van het beton.

Veilig en effectief

Superfine is de nieuwste grote innovatie van Ecocem en is ontwikkeld in het innovatiecentrum dat vorig jaar oktober werd geopend in Parijs. Superfine GGBS bevat geen chemische toevoegingen zoals chroom en heeft een ideale pH-waarde, waardoor het een veilige en effectieve toevoeging is voor de receptuur van elk betonmengsel. Daarnaast is de nieuwe toeslagstof witter waardoor minder pigment nodig is en het beton fraaier kan worden afgewerkt.

Hogere duurzaamheid

Superfine is uitgebreid getest in Abu Dhabi. De data toont aan dat Ecocem Superfine een goede vervanger is voor microsilica en betere prestaties levert in ultrahogesterktebeton. De toevoeging draagt bij aan hogere duurzaamheid door minder materiaalgebruik, lokale productie, minder transport, en het feit dat de toevoeging circulair en volledig recyclebaar is. Superfine zal in heel Europa verkrijgbaar zijn.

Innovatie als basis

Paul Roos onderschrijft als managing director van Ecocem Benelux de toegevoegde waarde van Superfine. ‘Bij Ecocem steken we veel tijd in onderzoek en Superfine is een goed voorbeeld van onze innovatieve en duurzame betonoplossingen. We zien innovatie als onze basis. Ecocem is al meer dan twintig jaar richtinggevend en we hebben verschillende technologiën ontwikkeld en nog in ontwikkeling waarmee de CO2-voetafdruk van de traditionele cementproductie kan worden gehalveerd. De introductie van Superfine is het bewijs van onze inspanningen om de CO2-uitstoot van de cementindustrie zo snel mogelijk te verminderen.’

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details