Platform over beton en staal in de bouw
Projecten

Een doordacht plan voor de realisatie van eyecatcher Gymworld

linkedin-omslag-kopieren

13 mei 2020 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

De complexe staalconstructie voor de nieuwbouw van Gymworld te Zoetermeer is geleverd en gemonteerd door Hofman Staalbouw BV. Het bedrijf werkte intensief met alle betrokken partijen samen in het BIM-traject om innovatieve en slimme oplossingen te bedenken, waarmee zij dit unieke ontwerp op een krappe bouwplaats en in een kort tijdsbestek kon realiseren.

20200122_133651-kopieren

De complexiteit van dit project zit hem onder andere in het feit dat het gebouw middels palen boven de grond zweeft. “Het gebouw is opgebouwd uit verschillende overkragende blokken”, aldus directeur Martijn Oosterhuis. “Dankzij een goed doordachte fasering met een uitgebreid montageplan hebben wij alle risico’s in beeld gebracht om veilig, foutloos, gestructureerd en in een kort tijdsbestek met alle betrokken partijen te kunnen bouwen.”

20200122_132540-kopieren

De constructie bestaat uit ca. 650 ton aan staalconstructie. Tevens nam Hofman Staalbouw BV tijdens de montage van de staalconstructie de ca. 5.000 m² kanaalplaatvloeren en alle prefab tribune-elementen mee. “Al met al was het een project vol uitdagingen. Mede dankzij de zeer fijne samenwerking met Remmers Bouwgroep hebben wij – ondanks de tijdsdruk – met veel plezier samen de schouders eronder gezet. Dit heeft geresulteerd in een prachtig eindresultaat.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details