linkedin-omslag-kopieren
00:37
13-05-2020

Een doordacht plan voor de realisatie van eyecatcher Gymworld

De complexe staalconstructie voor de nieuwbouw van Gymworld te Zoetermeer is geleverd en gemonteerd door Hofman Staalbouw BV. Het bedrijf werkte intensief met alle betrokken partijen samen in het BIM-traject om innovatieve en slimme oplossingen te bedenken, waarmee zij dit unieke ontwerp op een krappe bouwplaats en in een kort tijdsbestek kon realiseren.

20200122_133651-kopieren

De complexiteit van dit project zit hem onder andere in het feit dat het gebouw middels palen boven de grond zweeft. “Het gebouw is opgebouwd uit verschillende overkragende blokken”, aldus directeur Martijn Oosterhuis. “Dankzij een goed doordachte fasering met een uitgebreid montageplan hebben wij alle risico’s in beeld gebracht om veilig, foutloos, gestructureerd en in een kort tijdsbestek met alle betrokken partijen te kunnen bouwen.”

20200122_132540-kopieren

De constructie bestaat uit ca. 650 ton aan staalconstructie. Tevens nam Hofman Staalbouw BV tijdens de montage van de staalconstructie de ca. 5.000 m² kanaalplaatvloeren en alle prefab tribune-elementen mee. “Al met al was het een project vol uitdagingen. Mede dankzij de zeer fijne samenwerking met Remmers Bouwgroep hebben wij – ondanks de tijdsdruk – met veel plezier samen de schouders eronder gezet. Dit heeft geresulteerd in een prachtig eindresultaat.”   

Tekst en beeld | Hofman Staalbouw

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners

schermafbeelding-2020-05-13-om-12.13-kopierenEbema