01:49
18-07-2016

Een ervaren en polyvalentprefab producent

Ook in de bouwwereld wensen steeds meer partijen hun bedrijfsprocessen te outsourcen. Het Belgische LG Products N.V. komt met een breed en divers producten- en dienstenpakket aan deze behoefte tegemoet. Daarbij ligt de nadruk op de productie en levering van prefab betonpanelen. Producten die niet alleen verkrijgbaar zijn in verschillende afwerkingen, maar volgens wens ook nog gecombineerd kunnen worden met complete staalstructuren en de meest uiteenlopende schrijnwerken en plaatmaterialen. Want ook op die vlakken heeft LG Products alle expertise onder de pannen.

Het produceren van een brede waaier prefab bouwelementen is een specialisme waarmee LG Products al zo’n vijftig jaar het verschil maakt. Het is een gevolg van de pioniersrol die het bedrijf had en nog steeds heeft op de Belgische, Nederlandse en Duitse markt. “Dankzij de mix van onze ruime ervaring en een gevarieerd productassortiment hebben we een aantal unieke troeven in handen”, zegt Geert Perneel, sales manager binnen LG Products. “Maar ook wat betreft kwaliteit, productiecapaciteit én levertijd maken we het verschil. Daarvan profiteert een breed scala van opdrachtgevers. We leveren voornamelijk aan aannemers in Vlaanderen, Zuid-Nederland, Noord-Frankrijk en het westelijk deel van Duitsland. Ten behoeve van projecten in onder meer de utiliteits- en industriebouw, de agrarische sector, kantoormarkt en woningbouw. We zijn van vele markten thuis en denken graag intensief met onze afnemers mee om tot een efficiënte en kwalitatief hoogwaardige oplossing te komen.”

BETONPANELEN
Die oplossing betreft in de meeste gevallen complete staalconstructies met geprefabriceerde gladde betonpanelen. Op dit gebied beschikt LG Products over een ongekende hoeveelheid kennis en kunde. Qua productie, maar ook als het gaat om het vooraf maken van de benodigde berekeningen en de montage. Naast de genoemde betonpanelen (al dan niet gecombineerd met een solide metalen constructie) zijn ook silexpanelen en van steenstrips voorziene panelen specialiteiten van het huis. “Deze producten zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar”, aldus Perneel. “Er kan worden gekozen voor diverse maten en kleuren, al dan niet drukvast. Daarnaast leveren we volle panelen en energiezuinige sandwichpanelen zonder koudebruggen. Dit laatste product, dat via een uniek procedé tot stand komt, bestaat uit een binnenmuur en een buitenmuur die via kunststof pinnen met elkaar verbonden zijn en waar isolatiemateriaal tussen zit. Daardoor worden koudebruggen vermeden, wat resulteert in een zeer hoge homogene isolatiewaarde en een gering energieverlies. Aspecten die trouwens kenmerkend zijn voor ál onze producten. We krijgen van controlebureaus vaak te horen dat onze panelen qua energiezuinigheid er met kop en schouders bovenuit steken.” Speciale vermelding verdienen volgens Perneel ook de panelen met unieke handvorm-steenstrips (echte bakstenen). “Deze panelen worden eerst gegoten als gladde betonelementen, waarna de steenstrips er met behulp van een robot op vast worden gelijmd en vervolgens traditioneel worden gevoegd.”

TOTAALPAKKET
Naast de productie van wandpanelen en staalconstructies blinkt LG Products ook uit in de fabricage van raam- en deurkozijnen (zowel in hout als metaal) en plaatmaterialen. Producten die een welkome aanvulling vormen op het gamma staalstructuren en prefab betonpanelen. “We staan voor een hoogwaardig en compleet pakket oplossingen”, vat Perneel samen. “Oplossingen die binnen ons geavanceerde machinepark volgens de hoogste normen en met behulp van onze vakbekwame mensen tot stand komen. En vervolgens precies op tijd en tegen een scherpe prijs aan onze afnemers worden geleverd. Want daarvoor staat LG Products.”

Tekst: Chris Elbers Beeldmateriaal  |  Beeld: LG Products

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners

envo-fixloveld tate modern