Platform over beton en staal in de bouw
Een nauwkeurige kalibratie van test- en meetapparatuur: meten is meer dan ooit zeker weten!
Bedrijfsgebouwen in Sint-Niklaas.

Een nauwkeurige kalibratie van test- en meetapparatuur: meten is meer dan ooit zeker weten!

BAG-MacBen bv, met vestigingen in Sint-Niklaas en Breda, is gespecialiseerd in materiaaltestapparatuur mét service en ISO/IEC 17025 erkende kalibraties. Haar apparaten en diensten richten zich op het bredere segment van de bouw en bieden kalibraties aan voor beton, asfalt, bodems, staal, zand, granulaat en andere bouwstoffen. 

De dienstverlening is van toepassing op een breed gamma aan toestellen, waaronder druk- en trekbanken, trekproeftoestellen en hydraulische meetsystemen op drukcylinders en weegschalen, onder andere deze van een aantal internationaal gerenommeerde partners.

Betonsensor voor het meten van betonrijpheid.

Goed geoliede organisatie

BAG-MacBen werd opgericht in 1992 en groeide uit tot een toonaangevende kennisonderneming. Ze biedt service en engineeringdiensten bij de verkoop en het onderhoud van hoogwaardige testmachines en -apparatuur. Daarbij beschikt ze over een ISO17025 Belac 410-CAL accreditatie. BAG-MacBen is recent overgenomen door de Rycobel-groep en vormt sindsdien een synergetisch en flexibel bedrijf dat draait op de knowhow van een team van ervaren ingenieurs en andere specialisten. Wilfried Gijbels, algemeen directeur: “Onze kracht uit zich enerzijds in een zorgvuldig samengesteld assortiment van hoogtechnologische toestellen en kwaliteitsvolle verbruiksgoederen via de webshop en anderzijds in een nauwe samenwerking met diverse belangrijke topfabrikanten als Matest, Pavetest, Zorn, Cooper Technology, Steeltest, Tecnotest, Giatec, Sol Solution, Proceq, Ohaus, Kern, Sauter, enz….”

Gespecialiseerd in de bouwsector

BAG-MacBen richt zich op de drie belangrijkste marktsegmenten in het domein van de bouw en constructie, namelijk de bouwbedrijven en aannemers, de geotechnische en bouwkundige onderzoekscentra en de educatieve instellingen.
BAG-MacBen benadert hierbij vooral de verkoop- en distributiekanalen die oor hebben voor de moderne onderzoeks- en testtechnieken en die de nodige aandacht schenken aan een permanent correcte kalibratie van hun toestellen. BAG-MacBen is geaccrediteerd voor het kalibreren van drukbanken/betonpersen tot 3.000 kN, voor trekbanken tot 500 kN en voor weegschalen tot 160 kg. Dankzij de bredere scope van moederbedrijf Rycobel worden ook kalibraties op andere grootheden onder accreditatie aangeboden.

Druktest op betonblokken.

Stevige verkoopondersteuning

Gijbels: “Door het uitgebreide assortiment en de veel voorkomende wijzigingen in procedures en normen is het voor ons een aanhoudende uitdaging om actueel te zijn en te blijven. We streven ernaar om steeds voor onze afnemers ‘tailor made’ oplossingen uit te werken. We beschikken tevens over een meertalige technische afdeling, die zorgt voor de nodige ondersteunende documenten.”

Wereldwijde leveringen

Vanuit het 1.200 m² distributiecentrum in Sint-Niklaas worden duizenden klanten wereldwijd beleverd. BAG-MacBen beschikt over een modern orderverzamelsysteem, dat toelaat om op verzoek bestellingen die vòòr 12 uur geplaatst worden, de dag zelf te verschepen.

Perfect uitgerust kalibratielaboratorium

De laboratoria in Sint-Niklaas zijn speciaal uitgerust met een apart geïsoleerde bedrijfsvloer voor het trillingvrij kalibreren van toestellen, met een speciale verzwaarde draagbalk voor het kalibreren van hangweegschalen, een apart gescheiden luchtafzuiging, een aangepaste airco-installatie én aangepaste, zware betonnen sokkels voor het kalibreren van de dynamische plaatproeven.

Snelle technische interventies

Bij noodgevallen of problemen stuurt ze haar interventieploegen in zeer korte tijd naar de klant. Veel problemen kunnen echter ook op afstand worden opgelost, via telefonische assistentie.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details