Platform over beton en staal in de bouw
Een uitgekiende groeistrategie met een sterke focus op steigers

Een uitgekiende groeistrategie met een sterke focus op steigers

Bekisting- en steigerspecialist PERI heeft richting 2025 een duidelijke groeistrategie voor ogen. En daarin speelt het steigerassortiment de hoofdrol. “De komende jaren profileren we onze steigers als een volwaardige poot naast onze bekisting en engineering. We zijn ervan overtuigd dat het grootste deel van onze toekomstige groei uit dat segment zal komen”, vertelt Peter Dillen, managing director bij PERI Benelux.

Net als de voorbije jaren kan PERI Benelux ook in 2019 weer een stevige groei noteren. “Wat ons erg verheugt is dat sterkhouder PERI België consolideert, maar dat ook PERI Nederland een dubbelcijferig groeipercentage laat optekenen”, vertelt Peter Dillen. Om die positieve tendens ook de komende jaren te waarborgen, mikt PERI Benelux volop op zijn steigers. Die focus kadert binnen de globale strategie PERI 2025 die vanuit het hoofdkantoor in Duitsland wordt aangestuurd. Peter Dillen: “PERI heeft een duidelijke groeistrategie. Wereldwijd draaien we op dit moment bijna 1.6 miljard omzet. Tegen 2025 beogen we een bijna verdubbeling van de omzet, een forse stijging.”

Om dat doel te bereiken zet PERI sterk in op een aantal initiatieven. Zo wordt er met het lichtgewicht bekistingsysteem PERI DUO gemikt op het middensegment van de markt en loopt er een vergevorderd digitalisatieproject op verschillende domeinen, van digitale markering tot 3D-planning en BIM-integratie om projecten naar een nog hoger niveau te tillen. Maar dé grote focus ligt de komende jaren op de steigers. Peter Dillen: “Dat segment heeft, zeker voor ons, het grootste groeipotentieel. We zijn al twintig jaar bezig met steigers, maar steeds in de schaduw van onze bekisting. Daar brengen we nu verandering in. We profileren onze steigers als een volwaardige poot naast onze bekisting en engineering.”

PERI levert momenteel een bovengemiddelde inspanning om ervaren steigermensen aan boord te halen.

 

Ondersteuning bekisting

Door een aanpak die gebaseerd is op een veel betere planning van de diverse behoeften van de klant, wil PERI een service bieden die minder steigermateriaal, een efficiëntere werking en bijgevolg ook een kostenbesparing voor ogen heeft. “We gaan voor een actieve benadering van alle segmenten waarin wij met steigers bezig zijn”, verduidelijkt Peter Dillen. “Eerst en vooral is er de ondersteuning van onze bekisting. De perfect passende combinatie van onze bekistingen en onze steigers is voor klanten een grote troef. We spreken dan bijvoorbeeld ook over trappentorens en wapeningssteigers. In dit segment zijn we reeds met een bestaand salesteam als merk aanwezig. Hoofddoel is om onze bestaande klanten naast bekisting ook een steigeroplossing te bieden en zo als onestopshop te fungeren.”

Bouw

Ten tweede is er het segment bouw waar PERI Benelux zijn steigers in de markt wil zetten. Peter Dillen: “Die projecten zijn niet bekistinggerelateerd. Denk maar aan renovaties van bruggen of gebouwen. Hiervoor zijn respectievelijk de PERI UP Flex steigers en de PERI UP Easy gevelsteigers uitermate geschikt. De renovatie van de Willemsbrug in Rotterdam geldt wat dat betreft voor ons als een mooi referentieproject. En ook hier is de compatibiliteit een grote troef. Onze steigers zijn niet alleen compatibel met onze bekisting, ook de PERI UP Flex steigers voor constructies en de PERI UP Easy gevelsteigers zijn onderling compatibel.”

Om de sterke groei ook de komende jaren te waarborgen, mikt PERI Benelux volop op zijn steigers.

 

Industrie

Tot slot mikt PERI met zijn steigers ook op de industriesector. Peter Dillen: “Dat is voor ons een vrij nieuw segment, met andere spelers en andere behoeftes. Een aantal jaren geleden trokken we al mensen aan met de nodige ervaring in die sector en met ExxonMobil Antwerpen, Shell in Moerdijk en BASF in Ludwigshafen hebben we ook al enkele mooie projecten op de teller. Met die projecten konden we aantonen dat je met PERI-systemen beter kan plannen en efficiënter kan werken. Eigenlijk veranderen wij met onze systemen de regels van het spel en dat wordt stilaan opgevangen door de hoofdrolspelers in de industrie.”

Zowel op het vlak van ondersteuning van bekisting, de bouwsector als de industrie bouwt PERI vandaag aan een sterk salesteam met kennis van zaken. “We recruteren mensen die de systemen op de markt kennen en over de technische argumentatie beschikken om klanten te overtuigen van de voordelen van PERI-steigers. Wat bekisting betreft staan we zeer sterk in de markt en hebben we een bepaald marktaandeel bereikt. Dat geeft ons tijd en ruimte om de steigermarkt verder uit te breiden. De omzet van de steigers moet even belangrijk worden als die van onze bekisting. Dat lukt uiteraard niet van vandaag op morgen, maar de focus is wel heel duidelijk. PERI levert momenteel een bovengemiddelde inspanning om ervaren steigermensen aan boord te halen, die over de nodige pk’s beschikken om onze stempel te kunnen drukken”, besluit Peter Dillen.    


PERI BeNeLux B.V.
Madame Curieweg 6
5482 TL Schijndel

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details