Platform over beton en staal in de bouw
Eerste huurder ontvangt sleutel studentenwoningen Utrecht Science Park

Eerste huurder ontvangt sleutel studentenwoningen Utrecht Science Park

Collegevoorzitter Anton Pijpers verwelkomde vandaag de eerste huurder van de in totaal 400 studentenwoningen in het Utrecht Science Park. In een ludieke vlog gooide hij – samen met Harry van Zandwijk (CEO Jan Snel) en Joost van Gestel (CEO Camelot Europe) de sleutel in een mooie boog naar de eerste bewoner toe. De bouw van de studio’s draagt bij aan het terugdringen van het woningtekort.

2391-4cdec6b4f530ec19d3f17e9d708d2fa2-kopieren

De eerste studenten betrekken vandaag één van de 400 studentenwoningen in Campus USP 030, aan het Limapad. Iedere studio bestaat uit één unit van 3 bij 6 meter (18m2) en heeft een eigen badkamer, keuken en toilet. De studio’s zijn allemaal gemeubileerd en gestoffeerd, zodat nieuwe bewoners er direct in kunnen. De studenten hebben in het gebouw bovendien de mogelijkheid om gebruik te maken van een loungegedeelte, wasserette, studie- en spelruimtes. Ook is er een complexbeheerder aanwezig. Deze beheerder ziet toe op de netheid en maakt de studenten wegwijs bij hun vragen. Daarmee is het studentencomplex van alle gemakken voorzien.

2391-c75a60724b544ba286b95541e7bcee7c-kopieren

Anton Pijpers is enthousiast: “Dit is een mooi moment. Als Universiteit Utrecht zijn we erg blij dat er extra woningen op het Utrecht Science Park bij zijn gekomen. Daarmee kunnen weer 400 studenten van betaalbare, goede en vooral duurzame huisvesting worden voorzien.”

Snelle en slimme oplossing in een handomdraai

Begin dit jaar begon Jan Snel aan de fundering voor het studentencomplex. Ondertussen werden de studio’s geprefabriceerd, zodat deze na transport op locatie alleen nog maar gekoppeld hoefden te worden. Ongeveer zes weken nadat de eerste studio werd geplaatst, stonden alle 400 studentenwoningen eind maart op hun plek. Universiteit Utrecht legt half juni de laatste hand aan het omliggende terrein. De totale bouw, inclusief het inrichten van de kamers, is in recordtijd neergezet. Door een deel van de werkzaamheden te verplaatsen naar de fabriek kon sneller, slimmer en schoner gebouwd worden.

2391-55c4fb13271ffed0074600eaa8812723-kopieren

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Bij de bouw van deze units was duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt. Dankzij goede isolatie, een warmtepompinstallatie en 270 PV-panelen op het dak, voldoen de woningen aan een EPC van 0,4. Het gebruik van duurzame energiebronnen beperkt niet alleen de belasting op het milieu, maar houdt ook de kosten voor bewoners binnen de perken.

2391-ee3523c2894aee48e95f055a27c8c0a7-kopieren

Succesvolle samenwerking

Jan Snel BV en Camelot Europe BV zijn samen eigenaar van de woningen. Waar Jan Snel de bouwer is, zal Camelot Europe de woningen verhuren en beheren. De universiteit heeft de grond voor 15 jaar in erfpacht uitgegeven en draagt hiermee bij aan het terugdringen van het woningtekort onder studenten. Eerder werkten Jan Snel en Camelot Europe al succesvol aan de realisatie van WASA Student Village in Amsterdam.

De toekomst van het Utrecht Science Park

Utrecht Science Park wil zich ontwikkelen tot een omgeving die uitnodigt tot een gezonde levensstijl en door middel van onderwijs, onderzoek, zorg en bedrijvigheid hieraan bijdragen. De ambitie is dat het USP een autoluw gebied wordt, met een aantrekkelijk centrum. Het aantal woningen voor studenten en werknemers neemt toe van 2.500 naar 5.000. Benieuwd naar de specifieke plannen? Je leest het in het ambitiedocument.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details