Platform over beton en staal in de bouw
Efficiënt in de bodem gevormd fundament
De (mortel)schroefpalen worden door AA Schroefpalen ter plekke in de grond gevormd.

Efficiënt in de bodem gevormd fundament

In een relatief kort tijdsbestek is de fundering gemaakt, opgebouwd uit een groot aantal in de grond geïnjecteerde (mortel)schroefpalen. En dat alles volledig trillingvrij, zonder enige overlast voor de omgeving. Een gesprek met Remko Peters, Marketing Manager van AA Schroefpalen, over de voordelen van deze manier van funderen.

Een voordeel van het toepassen van (mortel)schroefpalen is dat je op het laatste moment nog wijzigingen in het ontwerp kunt aanbrengen.

Als vaste relatie van Jongen Bouwpartners werd AA Schroefpalen ingeschakeld voor het leggen van het fundament. “Met meer dan 25 jaar ervaring hebben we alle kennis in huis om trillingsvrij ingebrachte (mortel)schroefpalen te produceren”, zegt Peters. “Belangrijk pluspunt van deze techniek is dat we veel sneller en flexibeler kunnen leveren dan andere funderingssystemen. We zijn in staat om in korte tijd een compleet fundament te realiseren voor woningen, bedrijfspanden en appartementsgebouwen, zoals hier voor Manhattan Urban Residence.”

AA Schroefpalen maakt gebruik van een diversiteit aan machines, zoals mobiele boorinstallaties, betonpompen en midi-graafmachines.

Vriendelijk voor de omgeving

De (mortel)schroefpalen worden door AA Schroefpalen ter plekke in de grond gevormd. “Met onze mobiele boorinstallaties boren we een ‘gat’ tot op de gevraagde diepte en in de gewenste diameter”, legt Peters uit. “Eenmaal op het laagste punt gaat er een klep open, trekken we de boor langzaam omhoog en worden de beton en later de wapeningsstaven ingebracht. Deze manier van funderen veroorzaakt praktisch geen geluid of overlast in de vorm van trillingen. Het is veel vriendelijker voor de omgeving dan bijvoorbeeld het aanbrengen van heipalen. Er kan dus zonder problemen in de nabijheid of zelfs pal naast bestaande bebouwing gefundeerd worden. We produceren de (mortel)schroefpalen ter plaatse in diverse diameters en paallengtes tot 24 meter. Daarbij maken we gebruik van een diversiteit aan machines, zoals mobiele boorinstallaties (gewicht variërend van circa 45 tot 68 ton), betonpompen (capaciteit 150 kubieke meter per uur) en midi-graafmachines.”

Snelheid, levertijd, prijs en minimale overlast waren voor Jongen Bouwpartners belangrijke argumenten om de fundering van Manhattan uit te voeren met (mortel)schroefpalen van AA Schroefpalen.

Vertrouwen

Een ander voordeel van het toepassen van (mortel)schroefpalen is volgens Peters dat je op het laatste moment nog wijzigingen in het ontwerp kunt aanbrengen. “De palen worden in de grond gevormd, dus een afwijkende diameter of grotere diepte is in principe geen probleem.” Neemt niet weg dat het realiseren van (mortel)schroefpalen de nodige afstemming vraagt. “Zo moeten we voor 100% kunnen vertrouwen op de betonmortel-leveranciers. We werken dan ook met vaste partners, zodat we altijd kunnen leveren binnen de gestelde termijn. Want we brengen nogal wat betonmortel de grond in. Betonmixers rijden vaak af en aan. In een paal van bijvoorbeeld 12 meter diep met een diameter van 40 centimeter gaat al gauw zo’n 5 m³ betonmortel zitten.”

Snelheid, levertijd, prijs en minimale overlast waren voor Jongen Bouwpartners belangrijke argumenten om de fundering van Manhattan uit te voeren met (mortel)schroefpalen van AA Schroefpalen, weet Peters. “Door een goede afstemming en voorbereiding van onze opdrachtgever, is het project voor iedereen probleemloos verlopen.”   


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details