Platform over beton en staal in de bouw
Egaliseren met laserprecisie

Egaliseren met laserprecisie

Aan vloeren in gebouwen worden steeds hogere vlakheidseisen gesteld. Aanvankelijk waren het alleen de grote distributiecentra, maar tegenwoordig verlangen ook grote winkelketens een bepaalde vlakheid van de vloeren. Dat zegt Herbert Nieuwenhuis, die met Nieuwenhuis Ondergrondvoorbereiding en Vloerafwerkingsbedrijf Egalizer allerlei typen ondergronden voorbewerkt en desgewenst met laserprecisie afwerkt. Zowel voor nieuwbouw als renovatie.

Still0217_00001 kopiëren

Een vlakke vloer heeft tal van voordelen. Het is volgens Nieuwenhuis dan ook logisch dat steeds meer winkelketens eisen stellen aan de vlakheid van de vloer. “Ketens als Primark, TK-Maxx en het hoge stellingenmagazijn van Scania en Van Keulen spinnen garen bij een vlakke vloer, want dan hoeven zij geen kunstgrepen uit te halen om hun stellingen te plaatsen. In grote distributiecentra geldt hetzelfde. Een paar millimeter speling van het vloeroppervlak in een hoog-stellingmagazijn is niet bevorderlijk voor het manoeuvreren met een reachtruck. Dergelijk vloeren worden dan ook naadloos opgeleverd mét een vlakheidsmeting, waarbij de vlakheid wordt gecontroleerd door een onafhankelijk bureau.”

Still0217_00001 kopiëren

Totale vloerrenovatie

Nieuwenhuis.NL en Egalizer zijn twee afzonderlijke bedrijven, maar vliegen in veel gevallen wel samen een project aan, zeker als het gaat om renovatieprojecten. Nieuwenhuis: “Met Egalizer richten we ons op het prepareren van ondergronden binnen de gestelde DIN, NEN en NOC*NSF (vlakheids)eisen en binnen de veelal korte doorlooptijden. Dankzij de combinatie met Nieuwenhuis houden we ook alle voorbereidende werkzaamheden in één hand. Denk aan werkzaamheden zoals het stralen, schuren of schaven van (bedrijfs)vloeren, bruggen, stalen (scheeps)dekken, wanden en gevels. Maar ook het uitvoeren van niet-constructieve sloopwerken, zoals het machinaal verwijderen van tegels met onze Terminator, is geen enkel probleem. Zo heeft de opdrachtgever slechts één aanspreekpunt van begin tot eind. Daarbij maken we op voorhand een grondige analyse van de werkzaamheden om een zo optimaal mogelijk eindresultaat te behalen. En dat doen we voor projecten in de Benelux en Duitsland.”

Diamantfrezen buiten kopiëren

Expertise

Het voordeel van de strikte scheiding in de activiteiten is dat Nieuwenhuis ook door derden ingeschakeld kan worden en dat Egalizer op zijn beurt kan terugvallen op de kennis, kunde en jarenlange ervaring (sinds 1987) van de Nieuwenhuis groep. “In de analyse houden we rekening met de lokale situatie”, vervolgt Nieuwenhuis. “Zo kunnen we eventueel een vochtscherm aanbrengen onder de egalisatielaag om optrekkend vocht tegen te gaan. Denk aan situaties waar de vloer onder het maaiveld ligt of waar de begane grondvloer op een onvoldoende ventilerende kruipruimte ligt. De afwerkingsvloer klapt er onherroepelijk uit als er geen maatregelen worden genomen. Ook zijn we in staat om in bepaalde situaties met een dunnere einddikte te werken dan gebruikelijk, tot soms wel 2 tot 3 millimeter minder. Voor bijna alle voorkomende afwerkingen hebben wij vloeren voorbereid, zoals parket, tegels, PVC-bedekkingen en sportvloeren met NOC*NSF-norm. We gaan geen uitdaging uit de weg en bedenken altijd wel een technisch haalbare oplossing.”

Zowel Nieuwenhuis als Egalizer zijn niet gelieerd aan een bepaalde (grondstoffen)leverancier. “Voor iedere situatie selecteren we de juiste producten met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast kunnen we volledig zelfvoorzienend projecten op locatie uitvoeren met een eigen stroomvoorziening én een eigen waterbuffer”, zegt Herbert Nieuwenhuis tot besluit.   

Tekst | Roel van Gils   Beeld | Nieuwenhuis.NL-Egalizer

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details