01:46
20-03-2015

Engineering | beton in beweging

UBO Engineering houdt zich al decennia lang bezig met het ontwikkelen en bouwen van machines en installaties voor de betonindustrie en betonstaalbranche. Directielid Michel Bregman praat ons bij over de nieuwste ontwikkelingen binnen het bedrijf en neemt ons mee naar enkele projecten die UBO Engineering het afgelopen jaar heeft gerealiseerd.

Inmiddels staat alweer de vijfde directiegeneratie aan het roer van de onderneming uit Soesterberg, geheel in lijn met de traditie door mensen vanuit de eigen organisatie. “Ons doel is opdrachtgevers een totaalantwoord te bieden met een eigen afdeling engineering, een gevarieerd en compleet leveringsprogramma en eigen productiefaciliteiten”, vertelt Bregman. “We hebben alle disciplines in huis om een installatie te ontwikkelen, te produceren, te monteren en te onderhouden. Behalve de specialisatie binnen de beton(staal)industrie hebben we via zusterbedrijf Aerolift Industrials hoogwaardige techniek op het gebied van vacuümhefapparatuur voor industriële toepassing in huis.”

Top-Werk Group
UBO Engineering is gespecialiseerd in oplossingen voor productietechnische en logistieke uitdagingen in betonwaren-, betonelementen- en betonmortelfabrieken. “Op 1 januari 2015 is de samenwerking met de Top-Werk Group officieel bekrachtigd en is ons programma nu volledig gecompleteerd”, benadrukt Bregman. “De Top-Werk Group is eveneens een cluster van bedrijven waarvan wij de exclusiviteit voor de Benelux hebben. We werken dus uitsluitend met gerenommeerde, vaste partners. Zonder uitzondering bedrijven van wereldformaat met een gegarandeerde kwaliteitsnorm, zoals Hess en SR-Schindler. Met een team van professionals werken we aan een oplossing voor elke specifieke situatie, zowel voor de betonindustrie als voor installaties en machines voor de betonstaalverwerkende industrie, variërend van een eenvoudige stand-alone knip- of buigmachine en een (3D-)beugelautomaat tot een volautomatische knip- of buigmachine en een state-of-the-art flexibele mattenlasinstallatie. Een deel van het leveringsprogramma produceert UBO Engineering onder eigen vlag dankzij de maatschap met MHZ Machinery.”

Turnkey project Lithonplus
Volgens Michel Bregman houdt UBO Engineering zich met name bezig met turnkey projecten. “Zo hebben we voor Betoncentrale Van den Braembussche in Brugge volledig turnkey een transportbetoncentrale gebouwd die een output heeft van 250 m³/uur aan stortklaar beton. En voor Lithonplus in Bornhöved, onderdeel van HeidelbergCement, hebben we een compleet nieuwe menginstallatie voor de productie van betonwaren gerealiseerd. De meng- en doseerinstallatie produceert beton dat vervolgens in hetzelfde bedrijf wordt verwerkt tot betonstraatstenen. Het totaalproject is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Top-Werk Group. De fabriek is geheel volgens planning spot-on-time opgeleverd en mede dankzij ons geavanceerde waterdoseersysteem was de betonkwaliteit meteen goed. Wij zijn er trots op dat een belangrijke speler als Lithonplus de kwaliteit en de toegevoegde waarde van UBO Engineering herkent. Een ander recent voorbeeld daarvan is Struyk Verwo Infra, onderdeel van CRH. Onze manier van werken – we luisteren goed, zijn innovatief en zitten er bovenop – valt blijkbaar ook hier goed.”

Nullozing
In het kader van de steeds scherper wordende milieuwetgeving heeft UBO Engineering het begrip ‘nullozing’ tot een speerpunt gemaakt. “Wij kunnen in vrijwel alle disciplines van de betonproducerende sector een ‘waterdichte’ oplossing bieden voor de enorme uitdaging die elke producent ondervindt als het gaat om het terugdringen van de vervuilingsproblematiek die verband houdt met de behandeling van restbeton en spoelwater. De recyclinginstallatie die recent in gebruik is genomen bij de firma Morti in het Belgische Drongen, is daar een mooi voorbeeld van.”

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners