Platform over beton en staal in de bouw
Epoxyvloeren met een groen karakter

Epoxyvloeren met een groen karakter

Epoxyvloeren zijn dankzij hun sterke en slijtvaste karakter uitermate geschikt om betonvloeren te beschermen tegen zware belasting, vloeistoffen, chemicaliën en vuil. Tot voor kort waren epoxyvloeren voornamelijk solventgebaseerd. Dat gaf een sterke geur af en was minder gezond voor de plaatser én het milieu. Resiplast komt nu met een watergebaseerd alternatief. Zowel qua toepassingen als qua onderhoud heeft de Episol® Floorline Green-productlijn heel wat voordelen.

Resiplast begon ruim vijftig jaar geleden met de zoektocht naar kunstharsoplossingen voor de bouw en industrie. Met haar ligging vlakbij de Antwerpse haven voorzag ze toen al tal van magazijnen en industriehallen van een naadloze, industriële epoxyvloer. In de afgelopen decennia breidde het aanbod voortdurend uit. Naast epoxy-, PU- en PMMA-vloeren biedt Resiplast ook oplossingen zoals vloeibaar aan te brengen membranen voor daken, bruggen en terrassen, producten voor het waterdicht maken van ondergrondse constructies en tunnels, grondstabilisatie en producten voor betonherstel en lijmtechnieken. Doorgedreven vakkennis en innovatie bezorgen het bedrijf een ijzersterke reputatie. De systemen worden wereldwijd toegepast.

37128348_m-kopieren

De watergebaseerde Episol® Floorline Green heeft lage emissiewaarden en is volledig solventvrij. Zo genieten wij zelf, onze kinderen en de toekomstige generaties van zuivere lucht.

 

Ecologisch verantwoord systeem

Als onderdeel van Koramic Construction Chemicals komt Resiplast nu met een groene lijn van epoxyvloeren. “De watergebaseerde Episol® Floorline Green heeft lage emissiewaarden en is volledig solventvrij”, zegt Bert Dendooven, product- en marketingmanager bij Resiplast. “Zo genieten wij zelf, onze kinderen en de toekomstige generaties van zuivere lucht. Episol® Floorline Green is bestand tegen hoge temperaturen, UV-bestendig en kleurvast. De epoxyvloer kan heel eenvoudig aangebracht worden, zelfs op een vochtige ondergrond. Het betreft een volledig systeem van primer tot top-
laag met een zeer korte uithardingstijd. De vloeren zijn er in een uitgebreid kleurenpakket, van dunne coating tot industriële gietvloer. Er is zelfs een elektrisch afleidende variant van de industriële gietvloer. Dampdoorlatend, brandwerend of antislip? We combineren diverse technische mogelijkheden volgens de noden van onze klanten, en dat alles in een ecologisch verantwoord systeem.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details