00:36
15-05-2017

Eredoctoraat West Pomeranian University voor prof. Joost Walraven

Professor Joost Walraven (70) kreeg op 22 mei in het Poolse Szczecin een eredoctoraat van de West Pomeranian University of Technology uitgereikt. Die eer komt hem toe vanwege zijn grote betekenis voor de betonconstructie en -technologie, zowel nationaal als internationaal.

Volgens de Poolse universiteit is Walraven een ‘buitengewoon wetenschapper en autoriteit van wereldklasse’. Hij was voorloper op het gebied van nieuwe materialen, coördinator van grote internationale onderzoeksprojecten en voorzitter en lid van vele internationale organisaties en commissies.

Joost Walraven begon zijn professionele carrière aan de TU Delft waar hij in 1972 afstudeerde aan de faculteit Civiele Techniek en in 1980 promoveerde. Van 1981 tot 1985 deed hij constructieve ervaring op bij Corsmit (tegenwoordig Royal HaskoningDHV). In 1985 werd hij professor betonconstructies aan de Technische Universiteit in Darmstadt. Ruim vier jaar later volgde een benoeming tot hoogleraar aan de TU in Delft. Ook buiten de universitaire wereld heeft Walraven zijn sporen verdiend. Hij heeft verder meer dan 450 academische papers gepubliceerd in het Nederlands, Duits, Engels en Russisch. Ook begeleidde hij 36 promovendi. Walraven werd tijdens zijn loopbaan al vele malen onderscheiden. Daar komt nu het Poolse eredoctoraat bij.

 

 

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners

Anhydriet vloerenBetonvloeren