Platform over beton en staal in de bouw
ERP-implementaties zonder littekens? Het kan wél hoor!

ERP-implementaties zonder littekens? Het kan wél hoor!

Vaak gaan ERP-implementaties gepaard met de vorming van littekenweefsel. Het zijn moeizame trajecten, waarin veel tijd, energie én geld verloren gaan om te komen tot een specifieke maatpak-oplossing. Maar dan nog past dat pak vaak niet lekker, omdat onder druk van tijd en geld de kwaliteit losgelaten wordt. Dat wordt dan ‘na livegang’ wel opgepakt.

Maar van uitstel komt afstel. Want dan zijn we weer druk bezig om hard in de oude valkuilen te lopen. Onderaan de streep is er dan dus niets veranderd en niets opgeschoten. En de conclusies zijn snel getrokken: ERP, daar heb je niets aan. Het kost een hoop en levert je niets op. Nou ja, het levert wel veel frustratie, irritatie en teleurstelling op. Dat dan weer wel.

Het kan ook anders. Een goede ERP-oplossing bevat juist géén maatwerk. De processen zijn toch bekend? Het is dé mogelijkheid om te werken aan je bedrijf (wat je doet en waarom), in plaats van het opschrijven hoé je dat altijd al gedaan hebt. ‘Fit for the job.’ Zorgen dat je sterker wordt waar je zwak bent en waar je verliezen zitten.

Meer weten

Wil je horen hoe het in de praktijk werkt? Kijk dan alvast eens naar dit filmpje:

Schrijf je ook even in voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen. Kunnen we je specifiek ergens mee helpen? Neem dan vooral contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details