Platform over beton en staal in de bouw
ERP-integratie helpt Finlands grootste producent van betonproducten om voorop te blijven lopen 

ERP-integratie helpt Finlands grootste producent van betonproducten om voorop te blijven lopen 

Door het ERP-systeem erpbos® te implementeren, kon Rudus Oy verschillende oudere systemen vervangen door dit ene front-end systeem, dat speciaal ontwikkeld werd om alle specifieke bedrijfsprocessen in de prefab industrie te ondersteunen. Rudus Oy, een CRH-bedrijf, is Finlands grootste producent van betonproducten en bouwmaterialen op betonbasis. In 2020 koos zij Progress Software Development GmbH, een bedrijf van de Progress Group, als haar digitaliseringspartner. De volledige procesketen van verkoop tot planning, productie, logistiek, inkoop en facturering is nu perfect geïntegreerd en wordt centraal beheerd. De succesvolle implementatie was de start van een duurzame samenwerking die tot op de dag van vandaag voortduurt.

De producten van Rudus Oy worden gebruikt in huizen, industriële gebouwen en infrastructuur.

De kernactiviteit van Rudus is beton: betonproducten, diverse aggregaten en recycling. Overal waar duurzame gebouwen en constructies worden gebouwd, is het bedrijf betrokken. De producten van Rudus worden gebruikt in woningen, industriële gebouwen en infrastructuur. Het bedrijf heeft twee juridische entiteiten, 17 fabrieken en ongeveer 200 eindgebruikers die allemaal het ERP-systeem erpbos® gebruiken.

Met erpbos® wordt de volledige procesketen centraal beheerd en in de verschillende fabrieken van Rudus toegepast.

Met erpbos® als centraal, digitaal platform is een soepele verticale integratie van alle bedrijfs- en productieprocessen van Rudus in de verschillende fabrieken gegarandeerd. “Dankzij erpbos® hebben we transparantere en beter op elkaar afgestemde bedrijfsprocessen binnen het bedrijf kunnen ontwikkelen en onze fabrieken werken nu op een geïntegreerde manier”, benadrukt Product Group Director Antti Sirén.

Rudus heeft zes productgroepen, elk met verschillende bedrijfsprocessen: gevels, trappen, ELPO (HVAC) elementen, infraproducten, buizen & putten en producten voor landschapsinrichting. Dankzij hooggespecialiseerde verkoopsconfiguratoren worden nu alle zes productgroepen in erpbos® gebruikt. 

Omdat erpbos® een open, aanpasbare structuur heeft, kan het gemakkelijk geïntegreerd worden in andere systemen. In het geval van Rudus is de oplossing gekoppeld aan haar transportleverancier, rapporteringssysteem, webshop, groothandelsklanten en ERP backoffice. Rudus werkt ook met de mobiele applicatie, waardoor de gebruikers met erpbos® kunnen communiceren waar en wanneer ze maar willen. 

Samenwerking is essentieel

Rudus zet zich in om de uitdagingen van de klimaatverandering, het waarborgen van de biodiversiteit en het bevorderen van een circulaire economie op een doelgerichte en duurzame manier aan te pakken. Dit sluit perfect aan bij de missie van Progress Group, namelijk ‘duurzaam betere leefomstandigheden voor mensen creëren’. Het geven om dezelfde waarden helpt beide industriepartners om trouw te blijven aan hun missies en doelen.

Met een geconsolideerde softwareoplossing kunnen alle elementen vlot en precies volgens plan worden geproduceerd.

In het eerste jaar na de implementatie zijn er verschillende kleine veranderingen en detail-aanpassingen doorgevoerd. De ondersteuning voor, tijdens en na het project verliep volgens plan en Rudus kijkt ernaar uit om de verdere ontwikkeling van het systeem samen met Progress Software Development voort te zetten. erpbos® is een softwareproduct dat voortdurend in ontwikkeling is en waar Rudus haar verdere digitaliseringstraject op kan uitbouwen. Rudus koos Progress Software Development als digitaliseringspartner vanwege haar jarenlange expertise in de prefab sector en haar gespecialiseerd inzicht in de digitaliseringsbehoeften voor de toekomst. Het bedrijf kijkt tevreden terug op het project en kijkt uit naar verdere samenwerking met Progress om alle mogelijkheden van het systeem ten volle te kunnen benutten. “Progress was een open en flexibele partner, hetgeen een stevige basis was voor de productieve samenwerking”, besluit Sirén. “We zijn zeer tevreden over Progress Group en haar erpbos® oplossing.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details