Platform over beton en staal in de bouw
Eurosteel 2023

Eurosteel 2023

De 10e Eurosteel-conferentie, gezamenlijk georganiseerd door TU Delft, ETH Zürich en Bouwen met Staal, en ondersteund door ECCS, vindt plaats in Amsterdam van 12 tot 14 september 2023, met een postconferentie-evenement op de TU Delft op 15 september 2023.

Eurosteel 2023 heeft tot doel de nieuwste onderzoeksresultaten van academici en praktijkmensen te presenteren met betrekking tot het gebruik van staal- en composietconstructies in structurele toepassingen, met als algemeen doel een duurzamere bouwsector te bevorderen en mogelijk te maken. De conferentie bestaat o.a. uit keynote-toespraken door uitgenodigde sprekers en tal van discussies over geavanceerde technologieën en toekomstige uitdagingen.

De conferentie zal ingaan op “Duurzaamheidsbeleid en -onderzoek”, waarbij keynote-sprekers zijn uitgenodigd om het belang van de beleidsdocumenten voor toekomstig onderzoek en ontwikkeling van de bouwsector te behandelen. Prominente mensen uit de bouwpraktijk en onderzoekers zijn uitgenodigd om de conferentie toe te spreken door middel van korte pitches, die de weg vrijmaken voor een vruchtbare dialoog op het podium en met de aanwezigen.

We verwachten dagelijks 10 parallelle sessies, maar twee sessies zullen op de eerste dag zeker extra aandacht trekken: “Hergebruik van staal” en “Impact van nieuwe Eurocodes”.

De nieuwste ontwikkelingen in de analyse en het ontwerp van nieuwe en traditionele staal- en op staal gebaseerde composietconstructies zullen worden gepresenteerd, voor een breed scala aan toepassingen, waaronder gebouwen, bruggen, torens, ondersteunende constructies voor hernieuwbare energie en offshore-constructies.

Als aanvulling op meer traditionele onderwerpen, zal een specifieke focus van dit evenement liggen op opkomende technologieën en nieuwe benaderingen om de ecologische duurzaamheid en economie van structurele oplossingen in staal verder te vergroten.

Er zal een postconferentie-evenement worden georganiseerd in Delft, waar collega’s van RWTH Aken en Universiteit Luik, samen met ETH en TUD een open discussie zullen leiden over de toekomst van staal- en composietconstructies aan onze universiteiten: hoe getalenteerde studenten en de belangrijkste onderzoeksthema’s van de toekomst aan te trekken

Conferentievoorzitters: Prof.dr. Dr. Andreas Taras, ETH, en prof.dr. Dr. Milan Veljkovic, TU Delft.

Voor meer informatie en aanmelding, klik hier.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details