Platform over beton en staal in de bouw
Exclusieve wapenings- en bekistingstechnieken: Slimme producten die gemak en tijdswinst opleveren
Afdichtingsoplossing voor hoogwaardige keldertoepassingen.

Exclusieve wapenings- en bekistingstechnieken: Slimme producten die gemak en tijdswinst opleveren

Voor grootschalige projecten regelt Max Frank Nederland de bekistings- en wapeningstechnieken als meedenkend partner. “We hebben zestig jaar aandachtig naar de wensen van onze klanten geluisterd en de juiste vragen gesteld. Hierdoor zijn we nu doorgedrongen tot de kern van onze taak. We hebben oplossingen in huis die nergens anders te vinden zijn.” 

Bekisting voor vele toepassingen.

Met deze woorden heeft Jurgen Tinke, general manager van Max Frank Nederland, meteen de filosofie verwoord waarop de dienstverlening van de groep gebaseerd is. Max Frank Nederland wil haar klanten toegevoegde waarde bieden door knowhow en een breed spectrum aan innovatieve producten zoals afstandhouders en bekistings-, wapenings-, afdichtings- en akoestische technologieën. Tinke: “We vangen deze ambitie onder de noemer ‘Building Common Ground’.”

Dwarskrachtoverdracht bij dilatatievoegen.

Meedenkend partner

Een project dat Max Frank Nederland onlangs heeft opgeleverd is de Maasdeltaltunnel van de Blankenburgverbinding, uitgevoerd door consortium BAAK in Rotterdam. Deze tunnel daalt over een afstand van slechts 945 meter naar een diepte van 27 meter onder het maaiveld om daarna weer op te klimmen tot het niveau van het maaiveld. “Het steile ontwerp was de enige manier waarop de vaarroute van de Maas kon blijven bestaan”, vertelt Tinke. “Maar de extreem steile tunnel bracht wel uitdagingen met zich mee. Het was fantastisch om mee te denken over de oplossingen.”

Geplande scheurvorming in stortvoegen.

Toegepaste technieken

Voor de optimale bewapening is het Max Frank Coupler-doorkoppelsysteem toegepast. Op verschillende locaties werden ook Stremaform® stortonderbrekingen en scheurinleiders geplaatst, terwijl de wapening doorloopt. De scheurinleiders zorgen ervoor dat de scheuren vallen op plaatsen waar zij gewenst zijn. Met behulp van dynamische dwarskrachtdeuvels werden twee gestorte delen aan elkaar gekoppeld. Bovendien werden T-heads in plaats van dwarskrachtbeugels gemonteerd om hoge dynamische belastingen te kunnen opvangen. “Het reikt te ver om de toegepaste wapeningstechnieken hier volledig uit te leggen”, merkt salesmanager Richard van der Ham op. “Kern van de zaak is dat zij allemaal gemak en dus tijdwinst opleveren. En tijdwinst betekent besparing.” Meerdere van deze technieken werden ook toegepast bij De Groene Boog bij Bergschenhoek.

Terraced Tower is een residentiële woontoren van ruim 25.000 m2 en met een hoogte van 110 m, met spectaculair uitzicht over de stad Rotterdam en de Maas.

Waterdichtheidsgarantie

Een totaal ander product leverde Max Frank voor de fundering van de Terraced Tower, uitgevoerd door Besix in Rotterdam. Hier draaide alles om de absolute waterdichtheid van de kelder. “Voor deze uitdaging hebben we het unieke product Zemseal® in huis”, vertelt Tinke. “Je zou dit kunnen vergelijken met een soort behang dat in de bekisting van de kelder wordt aangebracht om vervolgens de naden te dichten met tape. Daarna wordt er gestort. Zemseal® is een typisch Max Frank-product. De grote poeren van de kelder zijn uitgevoerd met Pecafil® als verloren bekisting.”

“Bij bijzondere uitdagingen gooien we nooit de handdoek in de ring. Juist dan vragen we ons af hoe dingen anders, beter en slimmer kunnen. Hierdoor worden onze producten constant doorontwikkeld. De ene keer gebeurt dit op aanmoediging van de afdeling Productie, de andere keer op aanvragen vanuit de markt.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details