Platform over beton en staal in de bouw
​Expert in funderingsherstel
Brefu Funderingstechniek heeft een sterke focus op funderingsherstel en dan met name in beperkte ruimten en onder moeilijke omstandigheden.

​Expert in funderingsherstel

Met meer dan dertig jaar ervaring in funderingen is Brefu Funderingstechniek een gevestigde naam. Het bedrijf heeft een sterke focus op funderingsherstel en dan met name in beperkte ruimten en onder moeilijke omstandigheden. Zo is de funderingsspecialist momenteel bezig met het grootschalig funderingsherstel op vele locaties in Rotterdam.

In Rotterdam kampen veel panden van voor de oorlog met een slechte fundering. Mede door het zakken van het grondwaterpeil wordt de paalfundering geteisterd door houtrot. “Onze opdrachtgevers zijn woningcorporaties, beleggers, ontwikkelaars, aannemers en particulieren”, zegt Marco Poppelaars, directeur van Brefu Funderingstechniek. “In veel gevallen pakken wij de werkzaamheden op inclusief vergunningsaanvraag en alle bijkomende werkzaamheden. Wij proberen onze opdrachtgevers wat dat betreft maximaal te ontlasten.”

Totaalaannemer

Brefu Funderingstechniek is een totaalaannemer op het gebied van funderingsherstel. “We verzorgen het complete pakket van het gesprek aan de keukentafel en de engineering tot de daadwerkelijke uitvoering en oplevering”, vervolgt Poppelaars. “Vaak werken we ook in bouwteam, zoals op dit moment met Jurriens. Wij verzorgen het funderingsherstel, zij de afbouw. Het betreft een opdracht van Woonstad op Katendrecht waarbij we de fundering van dertig panden herstellen. De bestaande paalfundering wordt door ons vervangen voor een betonfundering met inwendig geheide buispalen. In totaal verwerken we alleen al op dit project circa 9 kilometer aan buispaal. En dat is niet het enige project, want gemiddeld zijn wij op twaalf locaties tegelijkertijd bezig in Rotterdam. Tot op heden hebben we ongeveer 500 panden in de Maasstad hersteld.”

Brefu Funderingstechniek is een totaalaannemer op het gebied van funderingsherstel.

Het funderingsherstel 

Met het funderingsherstel ligt de focus van Brefu Funderingstechniek voornamelijk op de regio Rotterdam en omgeving. De funderingsspecialist heeft ook de nodige hei- en boortechnieken in huis, waarmee ze landelijk actief is en soms ook een uitstapje maakt naar België om daar een fundering met geheide buispaal, perspaal, casing draaipaal of schroefinjectiepaal te realiseren. “Daarnaast verzorgen wij desgewenst de complete engineering van het funderingsherstel, het geotechnisch advies, het grond- en sloopwerk en het vlecht- en betonwerk”, zegt Poppelaars. “Dat doen we met een hecht team van circa 45 medewerkers waarvan ruim de helft in eigen dienst. Gezien onze goed gevulde orderportefeuille zijn we continu op zoek naar gemotiveerde medewerkers.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details