Platform over beton en staal in de bouw
Expert in funderingswerk kan op alle mogelijke locaties damwanden trillingsvrij verwerken
Kandt maakte gebruik van de vierlingmachine, een makelaar-geleide machine waarmee vier enkele damwandplanken in één gang aangebracht kunnen worden. Snel, efficiënt én trillingsvrij.

Expert in funderingswerk kan op alle mogelijke locaties damwanden trillingsvrij verwerken

Een bedrijf dat ruime kennis en ervaring heeft in het aanbrengen en verwijderen van stalen damwanden op de meest uiteenlopende locaties en onder zeer diverse omstandigheden, is Kandt. Marco Kandt, directeur van het aannemings- en funderingsbedrijf, legt uit dat damwanden normaal gesproken (hoogfrequent) trillend worden verwerkt. “Maar er zijn projecten waarbij de traditionele methode niet mogelijk of wenselijk is. Ook dan bieden wij uitkomst.”

Project Oranje Bolwerck: in het historische centrum van Oudewater heeft Kandt damwanden trillingsvrij aangebracht.

Damwanden aanbrengen in historisch centrum

Kandt noemt als voorbeeld een project midden in het historisch centrum van Oudewater. “Daar bevindt zich het Oranje Bolwerck; een restant van de voormalige vestingwerken die rond de gehele stad lagen. Deze locatie wordt getransformeerd naar een woonlocatie. Naar ontwerp van Jillis Kinkel architect worden er 53 appartementen en een ondergrondse parkeerkelder gerealiseerd.”

Tijdelijke bouwkuip

Op deze historische en markante locatie, die voor de binnenstad van Oudewater zeer hoge ruimtelijke en cultuurhistorische kwaliteiten bevat, heeft Kandt in samenwerking met Van Baaren Aannemers een grote tijdelijke bouwkuip gerealiseerd voor de bouw van de kelderbak. “De bouwlocatie grenst aan het gemeentelijk monument de Grote Gracht en de Sint Janstraat en bevindt zich in de directe nabijheid van de St. Franciscuskerk, de voormalige openbare school en het historische muziekhuis. Om overlast en schade aan de omgeving te voorkomen, hebben we ervoor gekozen om de stalen damwanden statisch te drukken, waardoor ze trillingsvrij worden aangebracht.”

Bijzonder bij dit project was dat de damwanden in een bochtstraal aangebracht moesten worden, omdat zij de lijn van de keermuur moesten volgen.

Vierlingmachine

“We hebben hier met de vierlingmachine gewerkt”, zegt Kandt en licht toe: “Dit is een makelaar-geleide machine waarmee vier enkele damwandplanken in één werkgang trillingsvrij aangebracht worden. Zeker bij projecten waar een grote hoeveelheid damwanden gedrukt moeten worden, werkt dat heel snel en efficiënt.” Het laat zien dat Kandt graag meedenkt met de klant. Dat blijkt ook wel uit het feit dat Kandt de bouwkuip geheel verankerd heeft met groutankers. “Hierdoor heeft de aannemer geen last van het stempelraam tijdens het bouwen van de kelder en kan deze vrij ontgraven worden.” Dat het een behoorlijke uitdaging was om met de machines op de locatie in dit idyllische dorpje met allerlei kademuurtjes te komen, noemt Kandt niet eens. “Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg.”

Bij de herinrichting van de Noordkade in Spijkenisse heeft Kandt de Silent Piler ingezet bij het trillingsvrij drukken en verwijderen van de stalen damwandplanken.

Silent Piler

Een ander project waarbij Kandt laat zien wat het in huis heeft, bevindt zich in Spijkenisse. “In opdracht van GKB uit Barendrecht hebben we hier gewerkt aan de herinrichting van Noordkade Spijkenisse Centrum. Het project grenst aan een winkelcentrum en woningen, dus ook hier was het van groot belang om zorgvuldig te werk te gaan en overlast en schade te voorkomen. We hebben onze Silent Piler ingezet, die damwanden zowel in beperkte als in vrije werkhoogte drukkend kan aanbrengen. Ook deze techniek is volledig trillingsvrij.” 

De Silent Piler van Kandt is compacter en kan daardoor op plekken komen waar groot materieel niet kan komen. “Deze machine zetten we in bij lastig bereikbare locaties of binnenstedelijke projecten”, zegt Kandt. “De machine drukt één plank per werkgang. Ideaal bij dit project. Niet alleen vanwege het ruimtebeslag op locatie, maar ook omdat de damwanden in een bochtstraal aangebracht zijn: de lijn van een bestaande keermuur moest namelijk gevolgd worden. Niet alledaags, maar dankzij de kennis en kunde van onze mensen op de werkvloer is ook dit project weer uitstekend uitgevoerd.” 

Er is een grote tijdelijke bouwkuip gerealiseerd, ten behoeve van de bouw van de kelderbak van het nieuw te bouwen appartementencomplex.

Kandt tot slot: “Wij zeggen niet voor niks: mooi werk maak je met elkaar. Maar ook het juiste equipment zorgt ervoor dat wij op alle mogelijke locaties damwanden trillingsvrij kunnen verwerken.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details