Platform over beton en staal in de bouw
Expertise binnen oppervlaktebehandeling nu nog beter vindbaar via digitaal platform
Bron: Vereniging ION

Expertise binnen oppervlaktebehandeling nu nog beter vindbaar via digitaal platform

Vereniging ION en Tech2B realiseren samen de connectie tussen oppervlaktebehandeling en de maakindustrie.

Oppervlaktebehandeling speelt een uiterst belangrijke rol binnen de algehele maakindustrie. Vind maar eens een onderdeel in de industrie dat niet behandeld is door middel van bijvoorbeeld anodisering of galvanisering. Een geavanceerde en goed presterende markt voor oppervlaktebehandeling draagt direct bij aan een succesvolle maakindustrie. Maar hoe komt de benodigde expertise, kennis en capaciteit daar terecht waar deze nodig is? Om die vraag te beantwoorden hebben Vereniging ION en Tech2B de handen ineengeslagen.

Bron: Overveld Coating

Vereniging ION

Vereniging ION is de branchevereniging voor Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland. Met bijna 300 aangesloten bedrijven binnen deze sector, zijn er geen vragen over oppervlaktebehandeling te bedenken waarop het antwoord niet binnen het netwerk van de vereniging te vinden is. Het overdragen van kennis en het gelegenheid geven tot netwerken behoren tot de belangrijkste bezigheden van Vereniging ION.

De overdracht van kennis en het creëren van de juiste connectie zijn ook speerpunten van Tech2B. Tech2B is een digitaal platform dat vraag en aanbod van industriële diensten en technische onderdelen verbindt, om de samenwerking in de maakindustrie te optimaliseren. Het platform geeft eenvoudig toegang tot een groot netwerk aan expertise en capaciteit. Met de aanwezigheid van vereniging ION en diens leden op het platform, is dit netwerk uitgebreid met een enorme bron van kennis en kunde op het gebied van oppervlaktebehandeling.

Bron: The Coatinc Group

Zoekfunctionaliteiten en intelligente matchmaker

De zoekfunctionaliteiten en intelligente matchmaker zorgen ervoor dat deze kennis en kunde goed vindbaar is. Er kan direct contact gelegd worden tussen partijen die daadwerkelijk iets voor elkaar kunnen betekenen. De leden van ION hebben de kans om via het platform hun expertise specifiek uit te dragen. Via hun bedrijfsprofiel kunnen ze nadrukkelijk aangeven wat hun onderscheidend vermogen is en wat ze voor potentiële klanten kunnen betekenen.

“We hadden binnen Tech2B al een groot netwerk aan maakbedrijven, maar merkten dat oppervlaktebehandeling hier nog niet voldoende in naar voren kwam” zegt Jaap Waalen van Tech2B. “Om de transparantie te creëren en waardevolle connecties te creëren binnen de gehele maakindustrie, mag de tak van oppervlaktebehandeling niet ontbreken. We zijn daarom erg blij met de samenwerking met Vereniging ION. Dit biedt mogelijkheden voor alle bedrijven die aangesloten zijn bij Tech2B om toegang te krijgen aan een groot netwerk aan kennis en kunde op dit gebied.”

Egbert Stremmelaar van vereniging ION vult aan: “Gevonden worden door de juiste partijen op het juiste moment wordt steeds belangrijker. Als bedrijf wil je je expertise zichtbaar en vindbaar maken voor potentiële klanten en partners. Dit is iets waar wij als vereniging onze leden bij willen ondersteunen. De samenwerking met Tech2B biedt onze leden een uitgelezen mogelijkheid om vrijblijvend kennis te maken met een digitale tool die hierbij kan helpen.”

Betere vindbaarheid voor leden van ION

Geïnteresseerden kunnen terecht op de website van Tech2b waar ook Vereniging ION geregistreerd is als premium partner. Bedrijven kunnen op het Tech2B platform aangeven als ze lid zijn van Vereniging ION en zullen dan ook op de pagina van ION vinden. Ook kunnen leden via het platform direct contact opnemen met de verschillende partijen. Tech2B hoopt via deze samenwerking het platform nog verder door te ontwikkelen en zo veel waardevolle samenwerkingen en connecties in de oppervlaktebehandeling mogelijk te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details