Platform over beton en staal in de bouw
Experts in funderingen en bedrijfsvloeren

Experts in funderingen en bedrijfsvloeren

Al veertig jaar realiseert Van Berlo kwalitatief hoogwaardige en duurzame vloeroplossingen. Dankzij de multidisciplinaire benadering met eigen divisiespecialisten heeft een opdrachtgever slechts één aanspreekpunt voor het ontwerp en de realisatie van de complete betonnen onderbouwconstructie. Dat leidt in veel gevallen tot een (kosten)efficiënt totaalpakket. Een gesprek met commercieel directeur Glenn Verhoef over de visie voor de toekomst.

Vloeroplossingen op staal, op palen, voegloos, met staalvezel versterkt, traditioneel gewapend, vlak, supervlak of vloeistofdicht, het is voor Van Berlo gesneden koek. “We beschouwen een bedrijfsvloer als een integraal project waarbij we met onze disciplines Bedrijfsvloeren, Engineering, Funderingstechnieken en Systeemfunderingen samen optrekken als één bouwteam voor onze relaties”, zegt Verhoef. “We zijn niet afhankelijk van derden. Zo kunnen we in de ontwerpfase al meedenken over de constructie of aanpassingen doen aan een hoofdontwerp. In veel gevallen zijn we in staat een slankere vloer te dimensioneren dan een algemeen constructeur voorschrijft. Daarmee kunnen grote besparingen worden gerealiseerd, zo hebben we reeds bewezen.”

‘Investeren is onze visie voor de toekomst’

Om de hoge kwaliteit te kunnen blijven garanderen, heeft Van Berlo een duidelijke focus voor de komende jaren. “Investeren is onze visie voor de toekomst”, zegt Verhoef stellig. “De klant staat daarin centraal. Ons doel is om klanten in de toekomst nog meer te ontzorgen. Mede door te luisteren naar hun wensen hebben wij een wijziging doorgevoerd in de organisatiestructuur, die aansluit bij het bieden van een totaalpakket. Dat uit zich in eigen klantenteams, vanaf de offerte tot aan de oplevering. Voor alle projecten stellen we één projectleider aan, zodat de opdrachtgever met al zijn vragen terecht kan bij één aanspreekpunt. Het maakt dat we benaderbaar blijven en vooral een betrouwbare partner zijn die maximale kwaliteit levert in proces en product.”

Investeren in mensen en medewerkers vormt een belangrijke pijler voor Van Berlo.

 

Van Berlo Academy

Krapte op de arbeidsmarkt, het is een bekend gegeven. Ook voor Van Berlo. Verhoef: “Investeren in mensen en medewerkers vormt een belangrijke pijler binnen onze organisatie. Enerzijds door te investeren in goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en anderzijds door het creëren van een fijne werkomgeving en het bieden van doorgroeimogelijkheden. Omdat specialisten moeilijk te vinden zijn, zijn we een eigen bedrijfsschool gestart, de Van Berlo Academy. Via deze academy kunnen we nieuwe medewerkers opleiden tot volleerd specialisten, zodat we ook in de toekomt kwalitatief hoogwaardige producten kunnen realiseren.”

Van Berlo onderhoudt nauw contact met zijn leveranciers. “We zien onze leveranciers van grondstoffen zoals beton, betonpompen, wapening in de vloer, et cetera echt als strategische ketenpartners”, schetst Verhoef. “Zo profiteren we van onze wederzijdse specialismen en kunnen we elkaar versterken. Daarnaast blijven we voortdurend investeren in innovaties en onderzoek om onze producten te verbeteren. Zo werken we intensief samen met de TU Eindhoven en beschikken we over een eigen betonlaboratorium om de eigenschappen en het krimpgedrag van beton te onderzoeken. Ook verrichten we controles op de bouw en zijn we nu al bezig met het aanleggen van kwaliteitsdossiers zoals wettelijk verplicht wordt per 1 januari 2021.”

Tot slot investeert Van Berlo voortdurend in de nieuwste software-oplossingen, zoals Tekla en in het up-to-date houden van het machinepark. “Naast alle vervangingsinvesteringen is dat laatste nodig om ervoor te zorgen dat wij met jong materieel blijven werken om de allerhoogste kwaliteit te kunnen blijven garanderen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details