Platform over beton en staal in de bouw
Fabrieksaansturing vanuit Revit met krachtige CAD/CAM-software
Kanaalplaatvloer

Fabrieksaansturing vanuit Revit met krachtige CAD/CAM-software

Al sinds 1983 is Matrix Software gespecialiseerd in de ontwikkeling van bouwtechnische automatisering. Zo is IC-Prefab een voorbeeld van een krachtige en bewezen toepassing voor de prefab vloeren- en wandenindustrie. Eén van de meest recente ontwikkelingen is IC-Prefab voor Revit, een veelzijdige en krachtige CAD/CAM-software voor rechtstreekse fabrieksaansturing van onder meer breedplaat-, kanaalplaat- en ribcassettevloeren.

IC-Prefab voor Revit is veelzijdige en krachtige CAD/CAM-software voor rechtstreekse fabrieksaansturing van onder meer breedplaat-, kanaalplaat- en ribcassettevloeren.

“IC-Prefab is in feite de verzamelnaam van een groot aantal softwaremodules die allemaal aan elkaar gekoppeld kunnen worden”, begint Jan Willem Fokkema van Matrix Software. De eerste oplossingen dateren al uit de jaren negentig van de vorige eeuw, gebaseerd op AutoCAD. “De afgelopen jaren heeft het ontwerpen en produceren op basis van een Bouwwerk Informatie Model (BIM) een grote vlucht genomen. Reden voor ons om te gaan investeren in IC-Prefab voor Revit. Na een uitvoerige testperiode in samenwerking met enkele gerenommeerde prefab betonfabrieken is de CAD/CAM-software nu klaar voor ‘het grote publiek’.”

Volgens Fokkema werken intussen al verschillende betonfabrieken en tekenbureaus naar volle tevredenheid met IC-Prefab voor Revit. De software stelt bedrijven in staat om het model van de ontwerper van een bouwwerk als vertrekpunt te nemen om te komen tot een productiemodel. Door elementen simpelweg aan te klikken, of desnoods elementen ‘over te trekken’, worden de productiemodellen gedefinieerd. Vervolgens wordt het productiemodel verder gedetailleerd met alle voorzieningen voor instortingen, bevestigingen en aansluitingen, waarna alle data beschikbaar is voor de aansturing van de machines in de fabriek. “Wat de software verder interessant maakt, is dat de wapening voor de wapeningrobots automatisch wordt gegenereerd”, legt Fokkema uit. “IC-Prefab leent zich uitstekend om een produceerbare wapeningsnetten te genereren in Revit, waarin in het geval van een breedplaatvloer ook alle instortvoorzieningen en toleranties worden meegenomen. Dat maakt de software echt uniek. Elke millimeter die getekend wordt, wordt ook geproduceerd en geleverd.”   

Breedplaatvloer

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details