Platform over beton en staal in de bouw
Flexibel inspelen op de noden van de bouwsector met de pure kracht van wapeningsstaal

Flexibel inspelen op de noden van de bouwsector met de pure kracht van wapeningsstaal

Om maar meteen een open deur in te trappen: wapening is een essentieel onderdeel van beton en betonconstructies en dit zowel bij de particuliere woningbouw en utilitaire gebouwen als bij infrastructuurwerken. Bij de hedendaagse, complexe en vaak uitdagende architecturale concepten is de wapening van het beton een steeds belangrijkere factor geworden. 

Wapeningsstaal op rol.

Sterk in betonstaal

Dubaere Group wist zich in dit domein op te werken tot een toonaangevende fabrikant en verwerker van betonstaal. Het bedrijf heeft haar hoofdzetel in Meulebeke, waar de buigcentrale en de handelsafdeling gevestigd zijn. Van hieruit worden alle service-gerichte leveringen naar de Belgische aannemerij verzorgd.

In Aalter bevindt zich de site waar rollen en netten geproduceerd worden. Naast de stevige marktpositie in België voor netten en rollen, krijgt Dubaere met het betonstaal op rol ook bij fabrieken in Nederland, Frankrijk en Duitsland steeds meer vaste voet aan de grond. Dat het verwerken van betonstaal op rol de laatste jaren stevig in opmars was, hoeft niemand te verwonderen. Rollen laten zich veel efficiënter, ergonomischer en kostenefficiënter verwerken dan staafmateriaal.

Dubaere draagt klantenservice, betrouwbaarheid en flexibiliteit hoog in het vaandel en laat zich ook niet onbetuigd op het vlak van duurzaamheid. In deze laatste context maakt ze haar eigen productieprocessen zo mens- en omgevingsvriendelijk mogelijk.

Draad op rol en betonnetten

Betonijzer op rol is beschikbaar in A- en B-kwaliteit (geribd en gedeukt). We hebben het hier over koudgetrokken rollen die leverbaar zijn in diverse diameters en rolgewichten. Dat Dubaere de geproduceerde rollen in haar eigen nettenproductie en buigcentrale verwerkt, staat garant voor een uiterst goede kwaliteit en verwerkbaarheid. Altijd met de vinger aan de kwaliteitspols!

Als producent van wapeningsnetten streeft Dubaere steeds naar een stabiele voorraad standaardmateriaal waaruit, hetzij just-in-time naar werven, hetzij per volle vracht naar voorraadmagazijnen geleverd kan worden. Efficiëntie en flexibiliteit staan hierbij centraal: een goede service aan een correcte prijs. 

Alle producten worden continu in het eigen laboratorium getest om te voldoen aan de verschillende kwaliteitseisen. Het geproduceerde staal wordt aan diverse proeven, waaronder rek en trek, veroudering, ribgeometrie, e.d. onderworpen om een constante en superieure kwaliteit te garanderen. Deze continue gedegen opvolging heeft geleid tot kwaliteitscertificaten voor België (benor), Nederland (komo), Frankrijk (afcab) en Duitsland (mpa).

Transport via binnenschepen.

Veelzijdige buigcentrale

In de buigcentrale, voorzien van een state-of-the-art machinepark, kunnen klanten terecht voor alle maatwerk in bouwstaal. Het betonstaal wordt op aanvraag en projectmatig, volgens plan en element klaargemaakt. De buigcentrale voorziet in de exacte hoeveelheden netten, afstandhouders, losse wapening op maat, kimplaten, e.d. Met het oog op het reduceren van arbeidstijd op de werf kan de wapening reeds prefabgelast voorzien worden.

Flexible solutions for reinforcing steel

Enerzijds focust Dubaere met de buigcentrale meer op het flexibel en just-in-time bedienen van de werven in België. Anderzijds is de performante rollenfabriek met haar hoge graad van reactiviteit en kwaliteit de ideale partner voor de aanlevering van rollen betonijzer binnen en buiten de landsgrenzen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details