Platform over beton en staal in de bouw
Flinke groei Baril Coatings

Flinke groei Baril Coatings

Met de komst van deze ervaren mannen kan Baril Coatings werken aan de verdere groei en commerciële doorontwikkeling van de onderscheidende merken DualCure, SteelKote en de biobased merken Copperant, fairf en Mommy Paint.

Nico Karper

Nico (54) is na zijn studie op de Hogere Laboratorium school als (R&D) laborant gestart bij een producent en leverancier van (muur)verven, sier- en spuitpleisters, BGI systemen en minerale mortels. In een snel groeiend bedrijf is hij uiteindelijk als Operationeel Manager en partner binnen het bedrijf verantwoordelijk geweest voor de totale Operations, van inkoop, kwaliteit, R&D en productie t/m de logistiek. Vorig jaar is het familiebedrijf verkocht aan een Franse International en was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Deze uitdaging heeft hij gevonden bij Baril Coatings in de functie van Productiemanager. Met de 30 jaar ervaring in de verfindustrie en de recent gevolgde studie bachelor bedrijfskunde gaat hij zich volledig inzetten om, samen met zijn collega’s, Baril Coatings uit te bouwen tot een (nog sterkere) innovatieve speler op het gebied van duurzame verfsystemen, zowel industriële coatings als bouwverven welke geproduceerd worden in Etten-Leur en Den Bosch.

Met de komst van Nico is de functie van Frank van Hofwegen, die jarenlang productiemanager was, per 1 april gewijzigd naar Manager Inkoop & Automatisering.

Eric Kiebert

Eric (62) is een ervaren kracht met een brede kennis van de onderhoudsbranche. Hij zit al meer dan 40 jaar als Technical Account Manager in de lakken en coatings, waaronder in het verleden de automotive sector (car refinish en commercial vehicle), bouw, industrial (protective-, light industrial coatings) bij verschillende verffabrikanten. Het duurzame gedachtengoed, het onderscheidende karakter en het toekomstperspectief van het merk Copperant zijn de triggers geweest voor Eric om deze fraaie stap te ondernemen. Eric vult aan: “Het is een genot om dit duurzame en kleurrijke verfsysteem te vertegenwoordigen. Ik help graag bedrijven en organisaties om gezamenlijke ideeën uit te voeren over duurzaam beschermen en onderhouden van woningen of bedrijfspanden mede door dit ook vast te leggen in een schriftelijk advies van de toe te passen verfsystemen samengevat in een meerjarenonderhoudsplan (MJOP). De grootste kick krijg ik van oplossingen te realiseren voor complexe duurzame verftechnische vraagstukken door middel van nieuwe applicatietechnieken, product development of product modificatie toe te passen. Dit biedt dan weer nieuwe innoveerde toepassingen en groei van het Copperant systeem in de bestaande en industriële markten.”

Bob Roeters

Ook Bob (53) heeft zijn sporen al verdiend in de verfbranche. Hij is nu zo’n 33 jaar werkzaam in de verkoop en advisering van verf en aanverwante artikelen. Zowel in de DHZ, professionele bouwverven, industrie/scheepvaart en (mega)jachten heeft hij ervaring opgedaan. “Ik heb in hangbakken, hoogwerkers en op steigers gestaan, maar heb ook door dubbele bodemsecties gekropen om ondergronden en schilderwerk te inspecteren en eventueel te adviseren”, voegt Bob toe. In al die jaren heeft hij de diverse merken mogen vertegenwoordigen en er verftechnische adviezen voor gemaakt. “Toen er bij Baril Coatings een vacature vrij kwam heb ik geen seconde geaarzeld en heb direct gesolliciteerd. Om voor een merk als Copperant te mogen werken, is geweldig. Een organisatie met een enorme visie en drang om een verf te ontwikkelen, te produceren en te vermarkten welke duurzaam, kwalitatief hoogstaand is en meewerkt aan CO2-reductie om klimaatverandering te voorkomen. Om zulke producten in de markt te mogen zetten, dan kom je met een verhaal, niet alleen voor nu maar ook voor onze toekomst!”

Krachtig op koers

Naast deze uitbreiding van het managementteam en de technische buitendienst is ook een aantal nieuwe collega’s gestart op de afdeling financiën, KAM, marketing & communicatie, op het laboratorium en in de productie. Met dit team van enthousiaste mensen verwacht Baril Coatings de komende tijd de verdere groei op te kunnen vangen en door te gaan met het de verdere verduurzaming van het productenpakket.

Baril Coatings

Baril Coatings is in 1982 gestart met de productie van verf en coatings. Inmiddels is Baril Coatings uitgegroeid tot een echte ontwikkelaar van innovatieve, duurzame oplossingen en actief in meerdere Europese landen en de VS en met productielocaties in Nederland, de VS en Polen. Baril Coatings gaat voor oplossingen die passen bij de klant en die respect hebben voor de leefomgeving. Baril Coatings is ontwikkelaar van kwalitatief hoogwaardige, industriële coatings en bouwverven die uitzonderlijk duurzaam zijn. Baril levert ze wereldwijd aan staal- en utiliteitsbouw, OEM en metaalindustrie, marine en offshore, schildersbedrijven en consumenten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details