Platform over beton en staal in de bouw
Functioneel én esthetisch bouwen? Architectonisch beton maakt het verschil!

Functioneel én esthetisch bouwen? Architectonisch beton maakt het verschil!

Familiebedrijf Agref uit Wetteren werd kort na de Tweede Wereldoorlog opgericht als productiebedrijf van kleine betonelementen waaronder tegels en predallen. Nu, ruim 75 jaar later, is ze uitgegroeid tot een belangrijke trendsetter in sierbeton. Voor particulieren, maar meer nog voor projectontwikkelaars en aannemers maakt ze een veelheid aan maatwerk prefab betonelementen die het straatbeeld meer karakter geven en elke bouw- of architectuurstijl voorzien van een mooie, duurzame toets.

Diverse elementen geïntegreerd in eenzelfde gevel.

Op maat van elk project

Agref is een volledig geïntegreerd bedrijf dat alle stappen van het productieproces perfect onder de knie heeft: van constructief denkwerk en de noodzakelijke berekeningen door het eigen studiebureau tot en met de levering van afgewerkte elementen op de bouwplaats. In nauw overleg met de klant en volgens de vereiste of opgelegde specificaties maakt Agref tal van prefab betonelementen op maat. Dit gaat van balkons, terrassen en luifels over lintelen, dorpels en gevelpanelen tot kolommen en kant-en-klare trappen. Voor openbare besturen (en ook specifiek voor woonzorgcentra) werkt ze duurzaam stadsmeubilair uit om publieke ruimtes sfeervol aan te kleden met sierpalen, zitbanken en bloembakken.

Een ruim palet aan kleuren en afwerkingen

De voordelen van sierbeton zijn genoegzaam bekend in de sector: het is vrijwel onverslijtbaar, geluidsisolerend, extreem schokvast, weer-, wind- en brandbestendig en makkelijk te onderhouden. Daarnaast zijn de esthetische eigenschappen al net zo belangrijk. Beton is immers niet voor niets het meest gebruikte bouwmateriaal. De quasi onbeperkte afwerkingsmogelijkheden zorgen ervoor dat sierbeton perfect past in het kader van een tijdloze, toekomstgerichte architectuur met respect voor de omgeving.

Agref maakt zich sterk om voor elke smaak en elk project de juiste afwerking te realiseren: van basic glad over gewassen, gezuurd en gezandstraald tot gepolijst, geborsteld of gerold. Vooral de versies met zichtbare granulaten vallen tegenwoordig bij bouwheren en architecten bijzonder in de smaak. Daarnaast kunnen alle gewenste vormen aangemaakt worden, van strakke en rechtlijnige balkonconstructies en sobere kroonlijsten tot en met ronde, organische of complexe veelhoekige bloembakken. Via het nauwkeurig mengen van cementsoorten, zandsoorten en pigmenten kan elke specifieke gewenste kleur bekomen worden, die harmonieert of nét contrasteert met de rest van het gebouw. Hierdoor kunnen ook betonproducten gemaakt worden die de look van natuursteen zoals blauwe of witte steen evenaren zonder echter de natuurlijke voorraden in de groeves uit te putten. 

Gestructureerde aanpak

Agref pakt elke opdracht aan volgens een vast stappenplan. Allereerst is er een projectbespreking waarbij actief wordt meegedacht met de klant inzake haalbaarheid en stabiliteit, waarbij het eigen studie- en tekenbureau het technisch ontwerp van de klant analyseert, valideert en bijstuurt indien nodig. Tijdens de productiefase worden de creatieve ideeën omgezet in werkbare elementen. De hooggekwalificeerde productiemedewerkers blijven doorgaan tot de perfectie bereikt wordt.

Geen enkel product verlaat de productiehal zonder grondige inspectie, om er zeker van te zijn dat aan alle gestelde normen en eisen is voldaan. Na de kwaliteitscontrole worden de elementen ten slotte met eigen transport op de bouwplaats afgeleverd, waar ze fungeren als echte blikvangers die de tand des tijds moeiteloos doorstaan. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details