01:42
31-01-2016

Gebruikersvriendelijk softwareprogramma voor calculatie ankerverbindingen

Afgelopen september heeft B+BTec een nieuw softwareprogramma geïntroduceerd voor de calculatie van ankerverbindingen. B+BTec DesignFiX is gratis te downloaden en biedt de mogelijkheid om naar wens een geometrie in te voeren van het ankerpatroon en de voetplaat. Het programma geeft een totaaloverzicht van alle toepasbare verankeringssystemen inclusief de resultaten per type belasting. Daarnaast introduceerde B+BTec dit jaar ook de vernieuwde injectiesystemen BIS-Polyster, BIS-Vinylester en BIS-Pure Epoxy 3:1.

“De klant staat bij ons centraal”, zegt ir. Alex Verhagen namens B+BTec. “We bieden een totaaloplossing voor elke situatie. Tot ons assortiment behoren naast een complete lijn verankeringssystemen ook een complete lijn boormachines en diamant- en hamerboren.”

Gebruikersvriendelijke calculatiesoftware
B+BTec introduceerde kortgeleden een nieuw calculatieprogramma voor verankeringen. De software is gratis te downloaden en bedoeld voor iedereen die met verankeringen te maken heeft.

Verhagen: “Bij de inrichting van het calculatieprogramma stond gebruikersvriendelijkheid centraal. Met de software kan geheel naar eigen wens een geometrie ingevoerd worden voor de voetplaat en het ankerpatroon, evenals voor de positie en de richting van de krachtcombinaties. B+BTec DesignFiX geeft na het invoeren van alle parameters een totaaloverzicht van alle producten met alle resultaten per type belasting, gecalculeerd volgens de ETAG 001, Annex A, TR029. Op deze manier is in één oogopslag duidelijk welke producten wel of niet voldoen. Bij de selectie van een injectiesysteem biedt de software tevens de mogelijkheid om automatisch de meest effectieve zetdiepte te berekenen. Wijzigingen in de geometrie kunnen direct worden ingevoerd in de 3D-interface, waarbij de resultaten ook direct worden doorgerekend en weergegeven. Met de geïntegreerde Eindige Elementen Methode-rekensoftware kan ook de (indicatieve) dikte van de voetplaat worden bepaald op basis van de spanningen in de voetplaat, in combinatie met een profiel.”

Vernieuwde injectiesystemen
In het assortiment van B+BTec zijn de injectiesystemen BIS-P, BIS-V en BIS-PE 3.1 voor middelzware, grote en zeer grote belastingen vernieuwd. Verhagen: “BIS-P is een injectiemortel op basis van polyester. Dit snel uithardende, styreenvrije product is voorzien van een European Technical Assessment-certificering voor ongescheurd beton (ETA, Optie 7) en een ETA-certificering voor de toepassing in baksteen en holle steen. BIS-V is een injectiemortel op basis van vinylester, hardt snel uit, is styreenvrij en is goed toepasbaar bij lage temperaturen. Dit injectiesysteem is geschikt voor toepassing in zowel gescheurd als ongescheurd beton (ETA, Optie 1), heeft een hoge chemische resistentie en is voorzien van een seismische certificatie C1. Daarnaast heeft de BIS-V ook een ETA-certificering voor toepassing van achteraf geïnstalleerd wapeningsstaal. De BIS-PE 3:1 is een injectiemortel op basis van pure epoxy. Dit product hardt trager uit, maar is zeer geschikt voor toepassing in zowel gescheurd als ongescheurd beton (ETA, Optie 1) en is voorzien van een seismische classificatie C1 en C2. De BIS-PE is bovendien geschikt voor toepassing in diamant geboorde gaten (ETA, Optie 7) en heeft ook een ETA-certificering voor de toepassing van achteraf geïnstalleerd wapeningsstaal. Daarnaast bevat het assortiment van B+BTec een complete lijn van ETA-gecertificeerde glascapsules. Oftewel: een totaaloplossing voor elke situatie (Optie 7). Dit product heeft een seismic C1- en C2-certificatie en dient voor extreme belasting.” Voor meer informatie, www.bbtectools.com.

beton en staalbouw partners

René van ZutvenJacco van Dijk Hurks