BISOTON gerobotiseerd bekisten
01:43
03-08-2017

Gegarandeerde maatvastheid door gerobotiseerd bekisten

Het aandeel prefabricage in de bouw neemt steeds grotere vormen aan. Dat merkt ook het nog relatief jonge bedrijf Bisoton. De firma uit Ede is gespecialiseerd in het produceren van prefab betonwanden voor de agrarische sector, utiliteit en woningbouw en maakt jaarlijks een gestage groei door. Volgens Theo Kool van Bisoton is dat onder meer te danken aan de geavanceerde productielijn van de fabrikant, met een grote mate van flexibiliteit en gegarandeerde maatvastheid.

Bisoton bestaat nu een kleine vijf jaar en heeft al een mooie klantenkring om zich heen verzameld. Theo Kool: “Prefab bouwen heeft absoluut de toekomst. Zeker nu de handjes op de bouw schaarser worden en een steeds hogere bouwsnelheid wordt gehanteerd. Prefab bouwen is weersonafhankelijk, kostenbesparend en minder arbeidsintensief. We zijn betrokken bij de meest uiteenlopende projecten en merken momenteel een grote vraag naar prefab betonwanden bestemd voor grote distributiecentra. Logistiek vastgoed zit momenteel echt in de lift. Voor dergelijke projecten produceren we onder meer de betonnen plinten en wanden, maar ook de (constructieve) binnenwanden en brandscheidende betonwanden.”

Maatafwijking nihil
Volgens Theo Kool is de maatvastheid waarmee Bisoton de prefab wanden kan produceren ongeëvenaard. “Ons productieproces is semi-geautomatiseerd. De stalen randbekisting wordt aan de hand van het tekenpakket volledig gerobotiseerd tot op de millimeter nauwkeurig aangestuurd en uitgelegd op de storttafel en ‘vergrendeld’ middels een magneetsysteem met de tafel. We hebben dus geen last van grote maatafwijkingen. Vervolgens wordt de betonnen wand gestort en gaat deze de klimaatkamer in. Ieder element wordt op deze manier opnieuw bekist. We werken niet met een standaard hoogte en breedte. Afwijkende of niet veelvoorkomende maten leidt dan ook niet tot extra kosten voor onze klant. De meest gangbare lengte ligt overigens tussen de vijf en zes meter.”

Grote mate aan flexibiliteit
Behalve de maatvastheid kenmerkt het productieproces van Bisoton zich ook door een grote mate aan flexibiliteit. “We beschikken over een eigen wapeningscentrale en zijn dus ook op dat gebied niet afhankelijk van toeleveranciers”, benadrukt Theo Kool. “We kunnen bovendien alle vormen en afwerkingen door elkaar produceren. Het productieproces wordt zoals gezegd aangestuurd door het tekenpakket. We beschikken over eigen tekenaars die de wanden in 3D uittekenen en in IFC-bestand aan kunnen leveren aan de klant. Ze kunnen de tekeningen dus direct importeren en controleren in hun tekenpakket. Dat levert een enorme tijdsbesparing op ten opzichte van 2D tekenen.” Vrij uniek voor een productiebedrijf is dat de transportplanning de productieplanning bepaalt. “Die flexibiliteit van produceren maakt dat we nog nooit een product te laat hebben geleverd. We leveren alle wanden op sledes. Ideaal voor intern transport, maar ook voor de flexibiliteit op de bouwplaats.”

Bisoton blijft zijn productieproces voortdurend bijsturen en innoveren. “Onze meest recente ontwikkeling is een kant-en-klare prefab betonnen spouwmuur voor de woningbouw. De malzijde wordt behangklaar opgeleverd en aan de stortzijde monteren we een isolatiepakket, waarvoor een speciaal ankersysteem is ontwikkeld. Op de bouw kunnen hierin de spouwankers worden geslagen, zodat de voorzetwand wordt gekoppeld aan ons prefab binnenspouwblad. Op die manier leveren we wederom een bijdrage aan het steeds efficiënter inrichten van het bouwproces.”

Tekst: Roel van Gils     Beeld: Bisoton

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners

Enjoy Concrete betoncentraleKramp Brandwerendheid