MAXIMO
00:46
12-10-2018

Gehalveerde bekistingstijden mét het beste betonoppervlak

De tijdens BAUMA 2007 gepresenteerde paneel­bekisting MAXIMO met de éénzijdig bedienbare MX ankertechniek overtuigt ook ruim tien jaar later nog door zijn enorme kostenbesparendheid en de kwaliteit van het betonbeeld.

De MAXIMO-paneelbekisting wordt al ruim tien jaar zeer succesvol ingezet bij diverse soorten projecten en heeft zich bewezen in de markt. Door een voortdurende ontwikkeling werd deze bekisting nog veelzijdiger en flexibeler. Met de nieuwe, aanvullende systeemonderdelen werd MAXIMO in de loop der jaren verder geoptimaliseerd en aan de hand van de vele gebruikers-wensen verder geperfectioneerd. Vanwege het aanbrengen door één persoon en slechts vanaf één zijde wordt bespaard op tijd en hulpmiddelen.

De MAXIMO-paneelbekisting minimaliseert verstoringen van het betonbeeld, waardoor een geordend naden- en centerpatroon ontstaat. Door de MX-centertechniek – een nieuw ontwikkeld, conisch centeringsysteem – heeft MAXIMO geen afstandhouders en conussen nodig. 

Naast de voordelen van deze paneelbekisting met betrekking tot flexibiliteit en een snellere bekistingstijd biedt MAXIMO een zichtbaar mooier betonoppervlak door de symmetrische ordening van de afzonderlijke elementen. Het gelijkmatige centerpatroon onderstreept het bereikbare resultaat nog verder.

De voordelen van MAXIMO op een rij:
• Snellere bevestiging van de centerpen dankzij de éénzijdige bevestiging zonder afstandhouders en conussen.
• Een minimum aan centerpennen dankzij de symmetrische ordening van centerpengaten.
• Verbeterd betonresultaat dankzij de strakke afwerking en positie van de centerpengaten.
• Kostenbesparend dankzij snellere bekistingstijden en minder arbeidsinzet wordt tot 50% bespaard ten opzichte van de inzet van conventionele paneelbekisting.     

Tekst en beeld | Peri

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners

Zware staalbouwGeïntegreerde staal-betonligger biedt volop (speel)ruimte