Platform over beton en staal in de bouw
Nieuws

‘Geïndustrialiseerde’ productie van staalmatten

image004
Voor bijna elk plan en elke toepassing biedt Becosteel een alternatief voor klassieke wapening.

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Becosteel

10 februari 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Sinds dit jaar kunnen bedrijven in België (en Nederland) voor hun projecten efficiënt gebruikmaken van oprolbare wapeningsmatten. Becosteel heeft namelijk de exclusieve rechten verworven van BAMTEC® Reinforcement Technology en maakt dankbaar gebruik van de PlanDesk-software van i-Theses voor een verregaande automatisatie vanaf het offertestadium tot aan de facturering. Inclusief productieplanning en machineaansturing.

Becosteel is een zusterfirma van Becoton, maar opereert volledig onafhankelijk en bevindt zich ook op een eigen locatie in Bornem (B). “We hebben de kans gekregen om de BAMTEC® Reinforcement Technology exclusief te promoten op de Belgische markt”, zegt Peter Claes, bedrijfsmanager van Becosteel. “BAMTEC® is van origine een Zwitsers bedrijf dat al sinds 1998 machines ontwikkelt voor de productie van volledig op maat en op rol gefabriceerde staalmatten waarin alle gewenste eigenschappen verwerkt zijn. In de staalmatten kunnen we bijlegwapening voorzien en rekening houden met uitsparingen voor rioleringsbuizen, een trapgat of om het even welk obstakel. Staven met diameters van 8 tot 20 millimeter en in lengtes variërend van 1,65 tot 15 meter kunnen verwerkt worden. Voor bijna elk plan en elke toepassing bieden we een alternatief voor klassieke wapening. Op basis van de gegevens van de architect of bouwkundig ingenieur worden de vloeren van gewapend beton direct berekend in een CAD-programma.”

De machineaansturing bij Becosteel gebeurt volledig vanuit het PlanDesk ERP-systeem van i-Theses.

Verregaande automatisering

De technologie van BAMTEC® wordt wereldwijd toegepast en levert forse besparingen op. “Het zorgt voor een verkorting van de bouwtijd met minimaal 50% en door de productie vanuit coils besparen we tot 20% aan materiaal”, zegt Claes. De machineaansturing gebeurt volledig vanuit het ERP-systeem. “Net als onze zusterfirma Becoton maken we gebruik van PlanDesk. i-Theses heeft het echter volledig op maat geconfigureerd volgens de Becosteel-normen. PlanDesk vormt in feite het hart van ons bedrijf, waarin we alle zaken regelen. Van het opstellen van de offerte en de leverbonnen tot aan de facturering. En de PXML-file die de software genereert, stuurt automatisch onze machine aan. Alles gebeurt dus in één en hetzelfde (gebruiksvriendelijke) programma. Die verregaande automatisering maakt dat we met een zeer beperkte club aan mensen een hele hoge productiecapaciteit kunnen realiseren.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details