Platform over beton en staal in de bouw
Geluidswerende en -absorberende schermen

Geluidswerende en -absorberende schermen

Adviseren vanuit de toelevering

Tereco uit Breda timmert al enkele decennia aan de weg op het gebied van hekwerken en toegangscontrole. Omdat er in de markt steeds meer vraag kwam naar geluidswerende en -absorberende oplossingen, werd een paneel ontwikkeld dat meer geluid absorbeert dan op de markt beschikbaar was. Hier werd enkele jaren terug met succes een nieuw bedrijf omheen gebouwd: Mopriwand. Net als Tereco werkt ook Mopriwand goed en veel samen met Würth. Niet alleen voor de levering van gereedschappen en bevestigingsmiddelen, maar ook voor advies.

“Een schermpje van 80 hoog rond een warmtepomp nemen we ook heel serieus.”

“De focus van Mopriwand ligt op de geluidsabsorberende schermen voor buitengebruik”, begint directeur en mede-eigenaar Nick van Dijk. “Die vinden hun toepassing bijvoorbeeld rondom warmtepompen en andere installaties op daken, bij industriële installaties nabij woningen, als afscheiding bij drukke verkeerswegen, als omheining van de buitenruimte bij kinderdagverblijven in een dichtbebouwde woonwijk en – erg actueel – bij padelbanen. We leveren ook steeds meer voor particulieren die hun villa geluidsdicht en ook zichtdicht willen afschermen.”

Geluidswerende oplossingen zijn er in vele formaten.

Tekst en uitleg

Afnemers van Mopriwand zijn aannemers, installateurs van warmtepompen en wegenbouwers, maar ook sportverenigingen. “Eigenlijk de professionele plaatser die geluidsoverlast aan wil pakken”, zegt mede-eigenaar Bram Godrie. “Mopriwand.com zie ik ook niet als een webshop voor geluidsabsorberende en -werende oplossingen. Je koopt immers niet een pakje boter. Onze contacten zijn doorgaans business to business aan plaatsers van schermen en daar hoort zeker de eerste keren en helemaal bij de grotere schermen tekst en uitleg bij. Vaak moeten er in het voortraject geluidsmetingen gedaan worden of moet de bestaande situatie met geluidsbronnen gedegen in kaart worden gebracht. Vervolgens maken we soms ook constructieberekeningen; allemaal zaken waarbij Mopriwand ondersteuning kan bieden aan de klanten.”  

Vaste toeleverancier

Regelmatig is het ook Würth als leverancier die meedenkt en adviseert. Mopriwand werkt al vanaf het eerste moment samen met deze toeleverancier van gereedschappen, verankering en bevestigingsmiddelen. Godrie: “Als iets erg goed verloopt, ga je daar mee verder. We werken al tijden met Würth  en met accountmanager Gerard Suijkerbuijk in het bijzonder. Als we weer iets ongewoons of speciaals nodig hebben, is hij ons persoonlijke contact en dat werkt heel erg prettig. Je kunt dan ook refereren aan eerdere projecten, zodat je niet alles meer hoeft uit te leggen. En de spullen zijn top.”

“We leveren ook steeds meer voor particulieren die hun villa geluidsdicht en ook zichtdicht willen afschermen.”

90 meter lang scherm

De samenwerking met Würth werpt vooral zijn vruchten af bij speciale projecten. Van Dijk: “In Waregem zijn we momenteel bij een bedrijfspand een winddicht geluidsscherm aan het bouwen van 90 meter lang en vijf meter hoog. Daarmee wordt de overlast van laad- en losbewegingen voor de achterliggende woningen aangepakt. Door de schaal van het scherm spelen sterkteberekeningen en windbelastingen een grote rol. Een constructeur heeft voor ons de berekeningen gemaakt voor de fundering, Würth  adviseert ons over de verankering van de schermdelen op de fundering.” 

Uittrekwaarden

“Wij nemen uiteraard mee wat de constructeur aangeeft”, haakt Suijkerbuijk aan, “en we komen op basis daarvan tot een advies over hoe het scherm het beste geplaatst kan worden, wat de beste plaatsingstechniek is, welke materialen je daarvoor gebruikt en aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gevraagde uittrekwaarden te kunnen garanderen. Bij een project als in Waregem is een juiste uitwerking van groot belang en niet te vergelijken met een schermpje van 80 hoog rond een warmtepomp. Maar ook die nemen we heel serieus.” 

De samenwerking met Würth en Mopriwand verloopt zo uitstekend, aldus Godrie. “Wij leveren complete pakketten aan onze klanten. Naast de wanden zelf, zitten daar de palen, verankeringen en allerlei bevestigingsmiddelen en eventueel beton in, zodat klanten alles hebben om de wand volledig te kunnen afwerken. Bij elke pallet die bij Mopriwand de deur uitgaat, zit materiaal van Würth. Om ons magazijn niet te vol te maken, houden we een beperkte voorraad aan die we vanuit het depot van Würth in ’s-Hertogenbosch wekelijks wordt aangevuld. Wij zien nog een lange samenwerking in het verschiet.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details