Platform over beton en staal in de bouw
Producten

Gerenommeerde handelaar in bevestigingsmaterialen

IMG_0452
De divisie Construction van Kyocera-Senco in Valkenswaard is een gerenommeerde toeleverancier voor de staalbouw, betonbouw, grond-, weg- en waterbouw, kassenbouw en machinebouw.

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Kyocera Senco Construction / Van den Brink Staalbouw

5 augustus 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Best opmerkelijk, als je bedenkt dat veel grote staalconstructies in Nederland verankerd en gemonteerd zijn met de bevestigingsmaterialen van deze firma. Dirk Jurriens en Hendrie Mulleman gunnen ons een kijkje in de keuken bij de voormalige afdeling van MCB Nederland/PBT Fasteners. Ah kijk, nu gaat er wellicht wel een belletje rinkelen…! Kyocera-Senco-Construction onderscheidt zich met name door zijn uitgebreide assortiment en verregaande toegevoegde waarde in logistieke oplossingen (Value Added Services).

Bouten, moeren, sluitringen, draadeinden, haakankers, verankeringsproducten en laselektroden: de divisie Construction van Kyocera-Senco in Valkenswaard is een gerenommeerde toeleverancier voor de staalbouw, betonbouw, grond-, weg- en waterbouw, kassenbouw en machinebouw. “We waren uitgegroeid tot een succesvolle divisie binnen MCB Nederland en in die hoedanigheid in 2015 overgenomen door VRP-holding, dat op zijn beurt weer is opgegaan in de Kyocera Corporation”, legt Jurriens uit. 

Toegevoegde waarde in logistieke oplossingen

Kyocera-Senco-Construction is explosief gegroeid de laatste jaren. “We beschikken over een enorme uitgebalanceerde voorraad van meer dan 3.000 ton aan bevestigingsmaterialen, een heel sterk sales-, inkoop- en logistiek team en excelleren in service en betrouwbaarheid. Onze uitleveringsgraad is ontzettend hoog. 98% van de orders wordt de volgende dag uitgeleverd”, zegt Jurriens trots. Mulleman vult aan: “Daarnaast onderscheiden we ons met onze Value Added Services. Ondanks dat we homogene producten verkopen, zijn we voor onze klanten niet enkel een dozenschuiver maar juist van toegevoegde waarde door verregaande logistieke oplossingen aan te bieden. Denk aan het leveren in exact de juiste hoeveelheden, het combineren van artikelen in zakjes/doosjes (kitting), 2-bin systeem (Smart Inventory Management: SIM), het leveren van volledig geassembleerde haakankersets of het op maat zagen van draadeinden. Dergelijke tijdrovende handelingen voor onze klanten nemen wij graag over. Het ontzorgen van onze klanten staat bij ons hoog in het vaandel!

Wie bevestigingsmaterialen nodig heeft in de staal- of betonbouw is bij Kyocera-Senco-Construction aan het juiste (one-stop-shop) adres.

One-stop-shop

Maatwerk nodig? Ook dat is volgens Mulleman geen probleem. “Het is allemaal onderdeel van onze Value Added Service-filosofie. Op basis van de vraag van onze klanten komen wij altijd tot een passende oplossing. We zijn wat dat betreft echt een one-stop-shop voor het complete pakket aan bevestigingsmaterialen. We beschikken tevens over een eigen kwaliteitsdienst die onze producten controleert op norm, mechanische waarden en materiaaleigenschappen. Ook zijn we in staat om producten te keuren en de bijbehorende certificaten af te geven die voor de staalconstructiebranche vereist zijn (3.1-certificaten, 2.1-certificaten en DoP’s). Alles volgens de norm NEN-EN 1090. We kopen de materialen over de hele wereld in en beleveren inmiddels veel staalbouwers in Nederland. Veel gebouwen en constructies zijn verankerd en gemonteerd met onze bevestigingsmaterialen.”

Kortom, voor wie bevestigingsmaterialen nodig heeft in de staal- of betonbouw is bij Kyocera-Senco-Construction aan het juiste (one-stop-shop) adres.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details