Platform over beton en staal in de bouw
Glasvezelbeton – ontwerp en dimensionering

Glasvezelbeton – ontwerp en dimensionering

In toenemende mate is een grondstof– en massabesparende bouwwijze nodig. Met dunwandige elementen van textiel- en glasvezelbeton kan dit worden gerealiseerd.

De Fachvereinigung Faserbeton e.V. (FVF) heeft zijn standaardwerk “Glasfaserbeton – Konstruieren und bemessen“ opnieuw uitgegeven.

De volledig herziene 2e editie biedt planningsbureaus en ingenieurs een waardevolle basis bij het ontwerp van het exterieur en interieur van gebouwen en bouwonderdelen met dit opwindende en veelzijdige materiaal. Het materiaal kent de afgelopen 30 jaar een groeiende belangstelling bij zowel ervaren als toekomstige architecten en ontwerpers.

In vergelijking met de eerste editie van 1994 heeft de auteur, Dipl.-Ing. (ETH) Peter Curiger, met name de productieprocessen en bevestigingstechnieken verdiept en aangepast aan de huidige stand van de techniek. Speciale aandacht wordt besteed aan het ontwerp op basis van de gangbare veiligheidsconcepten. Voor de herziening van het boek heeft de auteur zich gebaseerd op zijn 20 jaar ervaring als technisch manager in de prefabbetonindustrie en op de uitgebreide, wijd verspreide knowhow van de FVF-leden, die het gehele productie- en toepassingsbereik van glasvezelbeton vertegenwoordigen.

Het boek beslaat op 193 pagina’s het volledige spectrum van de textiel- en glasvezelbeton-techniek.

In een totaal van 319 illustraties en grafieken worden de basisprincipes van het materiaalgedrag en de productietechnieken op een gedenkwaardige manier gepresenteerd. Talrijke foto’s van toepassingsvoorbeelden en constructiedetails ronden het compendium van het innovatieve materiaal glasvezelbeton af.

U kunt in het bezit komen van deze 2e editie via www.fvf-faserbeton.de

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details