Platform over beton en staal in de bouw
Goed advies geeft u een ISO 45001-certificaat met meerwaarde

Goed advies geeft u een ISO 45001-certificaat met meerwaarde

De route naar ISO 45001, de nieuwe internationale norm voor Arboveiligheid, kan op verschillende manieren worden bewandeld.  Voor beton- en staalbouwend Nederland is dat niet anders. Om tot een succesvolle implementatie en certificering te komen, is het zaak te kiezen voor een kundige partner die proactief en doelgericht ondersteunt. Met een aanpak die perfect aansluit bij uw bedrijfsactiviteiten, omgeving en organisatiecultuur en scherp focust op onder meer de aanwezige Arboveiligheidsrisico’s.

De specialisten van het landelijk opererende Van Voorst Consult staan bedrijven al sinds 1994 bij tijdens het zetten van succesvolle vervolgstappen. Op het gebied van ISO- en VCA-certificering, maar ook de CO2-prestatieladder of ondersteuning bij procesoptimalisatie en bedrijfsversterking. Het adviesbureau voert dan ook niet voor niets de slogan ‘ontzorgt bij certificering, versterkt in bedrijfsvoering’. Wat de insteek ook is om een beroep te doen op de uitgebreide kennis en kunde van de adviseurs van Van Voorst Consult, opdrachtgevers zijn altijd verzekerd van een transparante, effectieve en praktische aanpak. “Daar komt bij dat we met een ruime ervaring in de bouw, productie en procesomgevingen best wel aardig weten hoe we onze klanten echte meerwaarde kunnen bieden”, zegt Aart Otten, die samen met oprichter Gijsbert van Voorst de directie vormt van het adviesbureau. “Vooral in omgevingen waar de mouwen opgestroopt moeten worden, voelen we ons als een vis in het water en werken we samen met de opdrachtgever doelgericht en met een zichtbaar resultaat naar certificering of organisatieversterking.”

Méér dan een papiertje

Deze werkwijze hanteert Van Voorst Consult onder meer bij de ISO 45001. Sinds de publicatie van de nieuwe norm in maart 2018 begeleidde het adviesbureau al diverse bedrijven met succes naar het felbegeerde certificaat. Middels het opzetten van een praktisch organisatiehandboek, implementatie in de organisatie en voorbereiding voor de externe audit wordt er gewerkt naar certificering. Van Voorst Consult maakt hierbij gebruik van het in eigen huis ontwikkelde en zeer goed bewezen instrument Easytool. “Met onze Easytool-systematiek behaalt de klant niet alleen zijn ISO 45001-certificering, het zorgt er ook voor dat onze opdrachtgevers een werkwijze c.q. methodiek in handen krijgen die kan ondersteunen in een heldere bedrijfsvoering en beheersing van de relevante Arborisico’s”, vervolgt Otten. “Dat betekent dat we in elke situatie op zoek gaan naar het ultieme maatwerk. Om dat te bereiken, kijken we goed naar de context van het bedrijf. Hoe zit de markt in elkaar en hoe moet de organisatie daarop inspelen? Maar ook: wat zijn de specifieke risico’s en wat vragen de stakeholders? Kortom, we stellen alles in het werk om optimaal aan te sluiten bij de organisatie en richten de nieuwe norm zodanig in dat hij past bij de cultuur en er gemakkelijk mee gewerkt kan worden. Bij dat alles zetten we de ondernemer aan het denken en wijzen we hem nadrukkelijk op het daadwerkelijke nut van de certificering voor zijn organisatie. Het gaat immers verder dan het papiertje aan de muur. Tegelijk bekijken we de mogelijkheden om eventueel andere aanwezige certificaten tot één systeem samen te voegen, zodat zo praktisch mogelijk de aandacht voor Arboveiligheid in combinatie met bijvoorbeeld een kwaliteits- of milieucertificaat kan worden geborgd. Een mooie extra die de klant veel tijd en kosten bespaart.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details