00:51
20-03-2015

gorinchem | Merwetank | Vloer Merwetank Gorinchem in één dag gestort

Voor de nieuwbouw van tankoverslagbedrijf ‘Merwetank’ in Gorinchem is ongeveer 2.000 kuub constructiebeton gebruikt, dat just-in-time is geproduceerd, geleverd en in het werk is verpompt door Betonmortelcentrale Gorkum BV.

Directeur Jos van der Velden kijkt terug op een mooi project, dat in een korte tijd is gerealiseerd. “We hebben in de zomer van 2014 onze werkzaamheden afgerond”, vertelt hij. “We hebben alles op alles gezet om het proces in een geringe tijd bouwkundig in orde te maken. Want aannemer Bouwbedrijf Den Toom-Heikoop had het project scherp aangenomen. Om de voortgang van het project te waarborgen, hebben we er samen met de aannemer voor gekozen om ook buiten de normale werktijden, just-in-time, beton te leveren en te verpompen. Dat betekende dat we soms ook in de avonduren moesten werken.”

Een bijzonderheid in het project is de grote vloer van de nieuwbouw, die in één dag is gestort, vertelt Van der Velden. “Dat was wel een uitdaging. Niet alleen voor ons, maar ook voor de aannemer. We hebben in één dag maar liefst 800 m³ beton ten behoeve van de vloer geleverd. Deze beton was op samenstelling gemaakt, om te voorkomen dat de temperatuur in het beton te hoog zou oplopen, waardoor er scheurvorming zou kunnen ontstaan. Het overige constructiebeton had de kwaliteiten C20/25 en C28/35.”

Betonmortelcentrale Gorkum B.V. levert betonmortel in en rond Gorinchem. Het bedrijf is sinds een aantal jaar prevert supplier van bouwbedrijf Den Toom-Heikoop, een van origine agrarisch bouwbedrijf. “Samen hebben we bijvoorbeeld al vele stallen mogen realiseren”, vertelt Van der Velden. Voor meer informatie, www.bcgorkum.nl

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees meer over: gorinchem , Merwetank , project , Storten , vloer

beton en staalbouw partners