Platform over beton en staal in de bouw
Haal de natuur naar binnen!
Kantine kunsthumaniora te Hasselt.

Haal de natuur naar binnen!

Gezonde akoestiek

Een optimale ruimteakoestiek creëert niet alleen een aangename ruimtebeleving, maar zorgt ook voor een betere spraakverstaanbaarheid, motivatie en gezondheidsherstel én is cruciaal voor gezondheid en welzijn. Tegelijkertijd wordt steeds duidelijker dat natuurlijk ‘groen’ in een ruimte stress vermindert, rustgevend werkt, het ziekteherstel bevordert en een positieve uitwerking heeft op de stemming van patiënten. Soundless Acoustics brengt beide elementen samen tot één onderhoudsvrije akoestische oplossing met een decoratief en natuurlijk design. Een lust voor het oog én het oor!

De vraag naar natuurlijk ‘groen’ in de ruimte wordt de laatste jaren groter en tegelijkertijd is er meer aandacht voor duurzaamheid. Ook de ruimtebeleving wordt steeds belangrijker. Soundless Acoustics brengt deze elementen samen in één akoestische oplossing met een indrukwekkende akoestische prestatie van 1,0 en een exclusieve uitstraling die gezien mag worden!

Met de akoestische panelen bedekt met 100% natuurlijke en onderhoudsvrije mos, in combinatie met een hoogwaardig geluidsabsorberende backing, kan een naadloze geluidsabsorberende wand gerealiseerd worden. Ook zijn individuele panelen leverbaar al dan niet met frames van hout of natuursteen. Deze mospanelen vormen daardoor niet alleen een zeer decoratieve oplossing met een natuurlijke uitstraling, maar tevens een serieuze akoestische toepassing voor de optimalisering van de ruimte-akoestiek.

Moswand conference Room True People.

Duurzaam groen

Deze akoestische panelen zijn niet alleen ‘groen’ van kleur maar ook ecologisch ‘groen’, aangezien er uitsluitend gebruik wordt gemaakt van natuurlijke, biologisch afbreekbare en gerecyclede materialen. Bijkomend positief effect is dat deze groene natuurlijke kleur veel rust uitstraalt en bijdraagt aan een aangename ruimtebeleving. Tevens absorberen de panelen het overtollig geluid, reduceren zij nagalm en geven zij elke ruimte een exclusieve uitstraling.

Bijzondere synergie

In elk project waar een robuuste, stabiele muur net zo belangrijk is als de ruimte-akoestiek zijn Soundblox de perfecte oplossing! Met Soundblox akoestische betonblokken kan de oplossing voor geluidsabsorptie, geluidsisolatie én brandveiligheid geïntegreerd worden in een stabiele muurconstructie. Drie oplossingen in één wand! Door de ronde vormen, of door het spelen met kleur, passen Soundblox naadloos in elk design en vormen deze een perfecte oplossing voor ruimtes met een hoog plafond zoals sport-, gym- en revalidatiezalen, stilteruimtes, kantines, keukens, recepties, gangen en hallen. Soundblox kunnen ook gecombineerd worden met bovengenoemd mos, waarbij de akoestische en stabiele eigenschappen van de akoestische betonblokken een bijzondere synergie vormen met de decoratieve mos met natuurlijke uitstraling.   

Soundblox in de strijd tegen tegen lawaaivervuiling
Soundblox akoestische betonblokken zijn speciaal ontworpen om hinderlijke nagalm zodanig te reduceren, dat kennis beter wordt overgedragen en er een prettige geluidsbeleving ontstaat. Daarmee wordt de aandachtcurve van mensen in de ruimte verlengd, ziekteverzuim gereduceerd en herstel bevorderd.

Soundblox in de strijd tegen CO2
Zeer binnenkort zijn Soundblox leverbaar die op een CO2-negatieve manier geproduceerd kunnen worden. Daarbij wordt actief CO2 uit de lucht gewonnen en gebruikt bij de productie. Daarmee vormen Soundblox niet alleen een oplossing in de strijd tegen lawaaivervuiling, maar ook in de strijd tegen klimaatverandering!

Soundblox voor een groene wand
Soundblox kan ook geleverd worden met een natuurlijk gepreserveerde mosbedekking die elke ontvangsthal, foyer of conference room een natuurlijke en bijzondere uitstraling geeft. De geluidsabsorberende en stabiele eigenschappen van Soundblox in combinatie met de natuurlijke uitstraling van de mos resulteert in een bijzondere synergie en een uitstekende akoestische oplossing, zowel voor geluidabsorptie als geluidsisolatie. Deze mos is volledig onderhoudsvrij, heeft geen water of daglicht nodig en is ook leverbaar in de vorm van akoestische panelen met geluidsabsorberende backing, die gemakkelijk tegen de muur worden geschroefd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details