Platform over beton en staal in de bouw
Handelsbeurs, Gare Maritime en BotaniCo winnen RES Awards 2020

Handelsbeurs, Gare Maritime en BotaniCo winnen RES Awards 2020

Grote winnaars dit jaar zijn:

  • de Handelsbeurs, een bruisende belevingsplek in het hart van Antwerpen;
  • het historische Gare Maritime in Brussel, ook bekend als het grootste houtbouwproject van Europa;    
  • BotaniCo, een bijzonder cohousing-project in Leuven. Een zevenkoppige jury van experts en prominenten loofde de laureaten voor hun sterke inspanningen op het vlak van duurzaamheid, design en innovatie.

Tijdens een allereerste online awardshow, gepresenteerd door Hanne Decoutere, zijn vanavond de prestigieuze RES Awards 2020 uitgereikt. Het gaat om een initiatief van de Real Estate Society, de vereniging van de vastgoed-alumni van de Antwerp Management School (AMS). Elk jaar opnieuw prijst de RES met zijn awards de meest buitengewone Belgische bouwprojecten in drie sectoren. Ditmaal werden prijzen uitgereikt in de categorieën residentieel vastgoed, (semi-)publiek vastgoed en commercieel vastgoed. De voorbije maanden dienden tientallen projectontwikkelaars en architecten hun strafste projecten van het voorbije jaar in, in de hoop één van de felbegeerde ‘Oscars van de Belgische vastgoedsector’ in ontvangst te mogen nemen.

Een zevenkoppige vakjury van experts en prominenten duidde uiteindelijk de drie zegevierende projecten aan. Het ging om Peter Vanden Abeele (bouwmeester van Gent), Kristiaan Borret (bouwmeester van Brussel), Steven De Haes (decaan Antwerp Management School), Serge Fautré (erevoorzitter UPSI-BVS), Ingrid Ceusters (Women on Board), Dirk Mattheeuws (voorzitter NAV) en Jean-Philip Vroninks (bestuurder ULI). Juryvoorzitter was opnieuw Frederik Lesire.

“We zijn enorm verheugd dat we met de RES Awards ook dit bijzondere ‘coronajaar’ op een positieve en enthousiaste manier kunnen afsluiten. Dat verdient onze sector ook. Ondanks lockdowns en social distancing blijft ze volle kracht vooruit gaan en denken. En dat resulteert nog elke dag in tal van ambitieuze en vernieuwende projecten. Zoveel inspanning verdient een bekroning. Met de RES Awards, zeg maar de Belgische vastgoedoscars, proberen we dat volhardend streven naar innovatie, kwaliteit en duurzaamheid van talentvolle architecten, ontwikkelaars en bouwbedrijven extra in de verf te zetten en nog verder aan te moedigen.” – Frederik Lesire, MRE, juryvoorzitter RES Awards

Voor de motivatie van de jury, klik hier.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details