Platform over beton en staal in de bouw
Nieuws

Handelsbeurs, Gare Maritime en BotaniCo winnen RES Awards 2020

Donderdag 10 december jl. zijn de beste Belgische vastgoedprojecten van 2020 bekroond tijdens de derde editie van de Real Estate Society (RES) Awards, oftewel de Oscars van de vastgoedsector.

Handelsbeurs kopiëren

21 december 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Grote winnaars dit jaar zijn:

 • de Handelsbeurs, een bruisende belevingsplek in het hart van Antwerpen;
 • het historische Gare Maritime in Brussel, ook bekend als het grootste houtbouwproject van Europa;    
 • BotaniCo, een bijzonder cohousing-project in Leuven. Een zevenkoppige jury van experts en prominenten loofde de laureaten voor hun sterke inspanningen op het vlak van duurzaamheid, design en innovatie.

Tijdens een allereerste online awardshow, gepresenteerd door Hanne Decoutere, zijn vanavond de prestigieuze RES Awards 2020 uitgereikt. Het gaat om een initiatief van de Real Estate Society, de vereniging van de vastgoed-alumni van de Antwerp Management School (AMS). Elk jaar opnieuw prijst de RES met zijn awards de meest buitengewone Belgische bouwprojecten in drie sectoren. Ditmaal werden prijzen uitgereikt in de categorieën residentieel vastgoed, (semi-)publiek vastgoed en commercieel vastgoed. De voorbije maanden dienden tientallen projectontwikkelaars en architecten hun strafste projecten van het voorbije jaar in, in de hoop één van de felbegeerde ‘Oscars van de Belgische vastgoedsector’ in ontvangst te mogen nemen.

Een zevenkoppige vakjury van experts en prominenten duidde uiteindelijk de drie zegevierende projecten aan. Het ging om Peter Vanden Abeele (bouwmeester van Gent), Kristiaan Borret (bouwmeester van Brussel), Steven De Haes (decaan Antwerp Management School), Serge Fautré (erevoorzitter UPSI-BVS), Ingrid Ceusters (Women on Board), Dirk Mattheeuws (voorzitter NAV) en Jean-Philip Vroninks (bestuurder ULI). Juryvoorzitter was opnieuw Frederik Lesire.

“We zijn enorm verheugd dat we met de RES Awards ook dit bijzondere ‘coronajaar’ op een positieve en enthousiaste manier kunnen afsluiten. Dat verdient onze sector ook. Ondanks lockdowns en social distancing blijft ze volle kracht vooruit gaan en denken. En dat resulteert nog elke dag in tal van ambitieuze en vernieuwende projecten. Zoveel inspanning verdient een bekroning. Met de RES Awards, zeg maar de Belgische vastgoedoscars, proberen we dat volhardend streven naar innovatie, kwaliteit en duurzaamheid van talentvolle architecten, ontwikkelaars en bouwbedrijven extra in de verf te zetten en nog verder aan te moedigen.” – Frederik Lesire, MRE, juryvoorzitter RES Awards

Voor de motivatie van de jury, klik hier.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%