Platform over beton en staal in de bouw
HECO-calculatiesoftware HCS uitgebreid met module voor de toepassing van betonankers in metselwerk

HECO-calculatiesoftware HCS uitgebreid met module voor de toepassing van betonankers in metselwerk

De door HECO Schrauben als service ter beschikking gestelde calculatiesoftware HCS 4.0 is uitgebreid met een nieuwe module voor het berekenen van bevestigingen in metselwerk. Met behulp van de nieuwe module van de calculatiesoftware kunnen planners en bouwprofessionals nu ook de toepassing van schroefankers in verschillende soorten metselwerk berekenen.

Voor de berekening van de belasting en toepassing van schroefankers beschikt de calculatiesoftware HCS over een module voor ankerdimensionering. Deze module biedt in versie HCS 4.0 een extra voordeel: omdat de MULTI-MONTI-plus schroefankers van HECO een algemene toelating hebben voor bevestigingen in metselwerk onder blootstelling aan brand, is de berekening van deze bijzondere toepassing nu ook mogelijk met de calculatiemodule. Daarnaast laat HCS nu alle gangbare steensoorten voor metselwerk zien zoals baksteen, (massief) kalkzandsteen, kalkzandsteen XL en gasbeton. Het grote voordeel voor planners: dankzij de HCS-berekeningen kunnen ze het veilige en kostenefficiënte gebruik van de bevestigingsmiddelen verifiëren en worden met enkele kliks mogelijke oplossingen voor bevestigingen in bouwopdrachten aangereikt.

Nauwkeurige berekeningen

Al bijna 15 jaar profiteren ontwerpers, planners, calculatoren en vakmensen van de goede calculatiesoftware HCS van HECO. De software ondersteunt bij het kiezen van de juiste producten voor houtconstructies en bevestigingen. De software leidt gebruikers intuïtief door het programma en biedt ze de keuze uit zes hoofdmodules; van wandbevestiging, het monteren van relingen en het aanbrengen van dakisolatie tot en met het berekenen van het bewijs van opwaartse kracht, houtconstructies en gevels. Na het invoeren van de specifieke projectgegevens beoordeelt de software welke soort schroef het meest geschikt is voor de gewenste toepassing. Tegelijkertijd geeft de software op basis van berekeningen aan met welke schroeven en in welke hoeveelheden de duurzaamste oplossing bereikt wordt. De uitkomsten en de 3D-grafieken vormen de basis voor de calculatie en de werkvoorbereiding.

Automatische updates

De HECO-calculatiesoftware HCS 4.0 is in zeven talen verkrijgbaar en kan op HECO-Schrauben.nl gratis gedownload of als CD-rom aangevraagd worden. Eenmaal geïnstalleerd, worden updates automatisch uitgevoerd. Overige handige features: via een YouTube-Button krijgt de gebruiker toegang tot nuttige toepassingsvideo’s. Bovendien zijn onder de knop ‘laatste nieuws‘ aankomende beurzen en trainingsdata van de HECO-Academy te vinden.

De calculatiesoftware HCS 4.0 van HECO biedt de mogelijkheid hout- en andere verbindingen in enkele stappen nauwkeurig te berekenen. Vanaf nu kunnen planners en vakmensen in de nieuwe module naast toepassingen in beton ook de toepassing van ankers in metselwerk snel en makkelijk berekenen.

Meer informatie over schroeven, bevestigingstechniek en over het bedrijf HECO: www.heco-schrauben.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details