Platform over beton en staal in de bouw
Herziening norm voor beton gepubliceerd voor commentaar

Herziening norm voor beton gepubliceerd voor commentaar

Veel van de toegepaste betonsoorten in Nederland bevatten lage klinkergehaltes, bijvoorbeeld hoogovencement. Dit blijkt ze gevoelig te maken voor schade door de aangroei van mos, met name in omgevingen waarin het beton blootgesteld is aan vocht of vorst- en dooiwisselingen.

Minimaal klinkergehalte

Om de kwaliteit van het beton te kunnen garanderen, stelt de normcommissie voor om voortaan een minimaal klinkergehalte aan te houden in bepaalde  milieuklassen.  

Wijzigingsvoorstel

Belanghebbenden kunnen het wijzigingsvoorstel inzien via normontwerpen.nen.nl en daar van commentaar voorzien. De normcommissie behandelt het commentaar om tot een definitieve wijziging te komen.

De normcommissie heeft ook een technische toelichting geschreven over de keuze om deze wijziging voor te stellen. De toelichting is kosteloos te downloaden in de normshop op nen.nl

Meer informatie over normontwerp NEN 8005

Voor informatie over deze norm of over het normalisatieproces: neem contact op met Finnbar McComb, 015 2 690 443 of e-mail mb@nen.nl

Meepraten over normen voor beton?

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie ‘Beton’ houdt zich bezig met de samenstelling en kwaliteit van beton. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een mail naar mb@nen.nl.

Lees het bericht op nen.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details