Je bent elke dag weer druk-druk-druk om alles in goede banen te leiden. Hard voor weinig, maar nooit chagrijnig. Nou ja, soms een beetje prikkelbaar, dat dan weer wel. Omdat het allemaal zo inefficiënt voelt. Omdat je altijd maar achter de feiten aan loopt. En niemand écht op tijd de valkuilen ziet zodat er nog bijgestuurd kan worden.
Van dat gedoe en onrustige gevoel wil je af.
Dan is de eerste stap om te zorgen dat je jouw processen zo goed mogelijk in kaart krijgt en daarin de juiste operationele ondersteuning/tooling (voor je werknemers) gaat bieden. Want door die basis goed te regelen, kan je aandacht uitgaan naar zaken die het verschil maken. Een goede ERP-oplossing helpt je hierbij. Branchespecifiek, want generiek is het toch ‘net niet’ om jouw specifieke werkwijze te ondersteunen.
1. Je gebruikt veel verschillende softwarepakketten voor je processen.
Denk aan calculatie, projectplanning, montageplanning, HR, apps voor op de bouwplaats of werf, materieelbeheer, kwaliteitsbeheer… Dit veroorzaakt chaos en fouten. Processen lopen niet meer gesmeerd. Een branchespecifieke ERP-oplossing integreert deze processen, zodat alle bedrijfsprocessen op dezelfde database werken.
2. Je hebt geen makkelijke toegang tot de benodigde informatie over je bedrijf.
Wat is het verwachte resultaat van de lopende projecten? Wat is de status van het tekenwerk van een project? Hoeveel tijd hebben we nog nodig in de productie of de montage om het project op te leveren? Hebben we genoeg geld in kas om die zeer efficiënte nieuwe boor/zaagstraat te kopen? Hoe staat het met de dekking van de algemene kosten? Halen we de planning voor dit project?
Als je bedrijf afhankelijk is van afzonderlijke systemen en spreadsheets die steeds moeten worden bijgewerkt en handmatig moeten worden aangepast, duurt het een eeuwigheid om die informatie accuraat, betrouwbaar en snel boven water te krijgen. ERP-software levert je deze – en alle andere – informatie eenvoudig, inzichtelijk en up-to-date.
3. Je accountant en je financiële afdeling hebben veel tijd nodig.
Papieren inkoopfacturen, verkoopfacturen, certificaten en projecten handmatig verwerken, repeterende processen steeds weer opnieuw handmatig uitvoeren. Het duurt verschrikkelijk lang cijfers te consolideren of cijfers uit verschillende systemen te verzamelen zoals spreadsheets en losse softwarepakketten.
4. Verkoop en projectleiding functioneren niet goed genoeg.
Als verkoop- en klantgegevens in verschillende systemen worden ingevoerd, is de kans groot dat er enorme problemen ontstaan bij projectleiding. Als een klant belt over de status van een project of een onderdeel ervan en je kunt niet direct een goed antwoord geven, ben je gestart met het ontwikkelen van een slechte reputatie. De juiste ERP-oplossing kan dit voorkomen en bespaart je ook enorm veel tijd.
5. Je huidige IT is te complex en tijdrovend geworden.
Het op maat implementeren van verschillende softwarepakketten, het integreren ervan, ze onderhouden en bijwerken met patches en nieuwe versies is complex, duur en kan veel hoofdpijn opleveren. Koppelingen kunnen ineens zomaar niet meer werken.
Beter dan nog meer nieuwe software te kopen en zo een ineffectieve kerstboom van pakketten op te tuigen, is zorgen voor één flexibel systeem waar alle relevante informatie in zit. Die dan ook nog gekoppeld is met elkaar. Zo kun je snel anticiperen op veranderende behoeften en vragen.
Herken je één of meer signalen? Maak dan eens geheel vrijblijvend een afspraak met ons. We horen graag van je! Bel ons op +31 (0) 40 24 84 041 om jouw organisatie te bespreken. Ook kun je op onze website terecht voor meer informatie: www.liemar.nl.