Platform over beton en staal in de bouw
Het productieproces van betonnen prefab elementen en structuren: DATA ZIJN NIET MEER WEG TE DENKEN
Productie van speciale elementen.

Het productieproces van betonnen prefab elementen en structuren: DATA ZIJN NIET MEER WEG TE DENKEN

Betca nv uit Rumst is producent van maatwerk in gewapende prefab en voorgespannen betonstructuren. Het is een familiale KMO die geleid wordt door de tweede generatie en grote aannemers in de hele Benelux belevert. Haar elementen worden zowel toegepast bij infrastructuurwerken als bij de utiliteits- en residentiële bouw.

In het kader van een efficiënter datagebruik, een vlottere werkvoorbereiding en een optimale doorstroming van de orders, van werktekening tot en met levering op de werf, besliste Betca nv onlangs om samen met i-Theses uit Lokeren haar automatiseringsprocessen op vlak van productieplanning en -voorbereiding verder te stroomlijnen.

PlanDesk SteelPlanner: onmiddellijk overzicht of de korven beschikbaar zijn.

Een geïntegreerd totaalpakket

Een grondige voorbereidende analyse leidde tot de implementatie van diverse i-Theses softwaremodules. IT ProjectManager staat in voor het algemeen, overkoepelend projectbeheer, de tekenkamerplanning, het documentenbeheer en de opvolging van de projectstatus. PlanDesk Admin regelt en beheert het transport, de levering en de facturatie. PlanDesk SteelPlanner zorgt voor de planning en de opvolging van het wapeningsstaal en de korven en PlanDesk MouldPlanner is bedoeld voor de planning van de batterijen, tafels en banen. Alle modules zijn naadloos geïntegreerd en gebruiken één en dezelfde open SQL databank. Zo kan men de status van het staal (plooi en laswerk) perfect opvolgen in de MouldPlanner. Het gebruiksgemak van de modules wordt extra versterkt door de bijzonder intuïtieve, grafische interfaces.

PlanDesk MouldPlanner: de productieplanning op een grafisch inzichtelijke manier voorgesteld per dag en per mal.

Het belang van data-inzameling en -management

Geert Van Loven, directeur van Betca nv: “De keuze voor de modules van i-Theses was voor ons vrij voor de hand liggend. Zij bood een oplossing waarbij één plus één meer is dan twee. Vroeger beschikten we ook reeds over omvangrijke datasets, maar er werd niet genoeg mee gedaan. Nu kunnen we alle data extraheren uit ons tekenpakket en importeren in het systeem, dat deze gegevens verder managet, beheert en toepast gedurende alle administratieve en productievoorbereidende stadia, tot en met de levering. Zo zijn we nu ook in staat om de data te gebruiken voor allerhande analyses en kunnen we de resultaten ervan extrapoleren naar toekomstige opdrachten. Dit is van uitzonderlijk belang om efficiënt en tijdsbesparend te kunnen werken op steeds complexer wordende dossiers. Bovendien is i-Theses, net als wij, een dynamisch bedrijf op mensenmaat, gesteund op gezond ondernemerschap. Zij is continu begaan met de doorontwikkeling van haar producten, wat ons meer dan voldoende zekerheid biedt naar de toekomst toe. Ook bij de projectmatige aanpak voelden we ons goed.”

i-Theses bv, met haar sales departement in Lokeren en researchcentrum in Heusden-Zolder, ontwikkelt reeds sinds 1977 software voor structurele toepassingen in beton. Eerst lag de focus vooral op CAD toepassingen, later werden toepassingen ontwikkeld voor productieplanning en projectbeheer. De laatste jaren wordt vooral ingezet op de koppeling met productiemachines. Intussen is ze op wereldschaal uitgegroeid tot dé referentie in de sector.

iTs ProjectManager: de productiestatus is voor iedereen zichtbaar, zo wordt interne communicatie tot een minimum herleid.

Indrukwekkend portfolio

Betca nv leverde eerder reeds betonnen prefab elementen en structuren voor tal van imposante realisaties waaronder diverse woonprojecten op Nieuw Zuid in Antwerpen, de uitbreiding van de Pfizer fabriek in Puurs alsook van Lotus Bakeries en het Malina shoppingcenter in Mechelen. Op het vlak van speciale opdrachten leverde ze betonnen elementen voor de gevangenis in Haren. Naar utiliteitsbouw toe werkte ze mee aan de Bergwijkbrug in Merelbeke, de brug over de Elisabethlaan in Zeebrugge en de Rijnlandroute-brug in de buurt van Leiden. Ook diverse ziekenhuizen staan op haar palmares.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details