Platform over beton en staal in de bouw
Het verhaal van staal
Diverse ‘specials’ zoals stalen leidingbruggen voor civiele constructies ‘rollen’ regelmatig uit de fabriek van Willems.

Het verhaal van staal

Opdrachtgevers uit verschillende sectoren weten de weg naar Willems goed te vinden. Van het turnkey realiseren van industriehallen en grote reclamezuilen tot speciale constructies voor pretparken en complete opbouwen voor superjachten; dat laatste overigens in aluminium.

Willems is zeer centraal gelegen in Nederland, ook nog eens aan het water. “Met onze staalafdeling maken we allerlei soorten constructies in staal”, vertelt Marcel van der Wielen van Willems. “We zijn onder meer gespecialiseerd in de hallenbouw, waarvoor we de complete staalconstructie van A tot Z verzorgen. We worden graag in een vroeg stadium betrokken, zodat onze eigen engineeringsafdeling de nodige optimalisaties kan doorvoeren. Daar ligt onze kracht, het oplossingsgericht meedenken met onze opdrachtgevers, niet in de laatste plaats door onze jarenlange ervaring.”

Ontwerpvrijheid

De hoge mate van ontwerpvrijheid is een groot voordeel van het werken met staal, vervolgt Van der Wielen. “Al dan niet in combinatie met andere materialen zijn de meest waanzinnige creaties mogelijk. Zo hebben we beeldbepalende geluidsschermen geproduceerd in combinatie met glas en beton langs verschillende rijkswegen en leveren we ook constructies voor het grootste pretpark van Nederland. Speciale staalconstructies voor diverse ‘attracties’ komen bij ons vandaan. Ook de productie van grote reclamezuilen tot wel 40 meter hoog inclusief een constructie voor grote LED-schermen en stalen leidingbruggen voor civiele constructies ‘rollen’ regelmatig uit onze fabriek. Onze vestiging in Boven-Leeuwen is centraal gelegen in het land. Voor de grotere constructies heeft Willems een productielocatie in Heijen aan het water. Dat maakt dat we grote constructies zonder enig probleem kunnen transporteren.”

Behalve constructies in staal, is Willems ook gespecialiseerd in roestvaststaal en aluminium. “In nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers gaan we altijd voor maximaal resultaat. Kwaliteit staat daarbij altijd voorop. We zijn ons er bovendien van bewust dat bronnen op de aarde niet-onuitputtelijk zijn en hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan”, besluit Van der Wielen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details