Platform over beton en staal in de bouw
Producten

Het verhaal van staal

Mooie, slimme en duurzame oplossingen in staal, roestvaststaal en aluminium ontwerpen, produceren en monteren. Dat is waar Willems uit Boven-Leeuwen al sinds het midden van de vorige eeuw in excelleert.

Leidingbrug Aspen 1 kopiëren
Diverse ‘specials’ zoals stalen leidingbruggen voor civiele constructies ‘rollen’ regelmatig uit de fabriek van Willems.

Tekst | Tekst | Roel van Gils Beeld | Willems

4 februari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Opdrachtgevers uit verschillende sectoren weten de weg naar Willems goed te vinden. Van het turnkey realiseren van industriehallen en grote reclamezuilen tot speciale constructies voor pretparken en complete opbouwen voor superjachten; dat laatste overigens in aluminium.

Willems is zeer centraal gelegen in Nederland, ook nog eens aan het water. “Met onze staalafdeling maken we allerlei soorten constructies in staal”, vertelt Marcel van der Wielen van Willems. “We zijn onder meer gespecialiseerd in de hallenbouw, waarvoor we de complete staalconstructie van A tot Z verzorgen. We worden graag in een vroeg stadium betrokken, zodat onze eigen engineeringsafdeling de nodige optimalisaties kan doorvoeren. Daar ligt onze kracht, het oplossingsgericht meedenken met onze opdrachtgevers, niet in de laatste plaats door onze jarenlange ervaring.”

Ontwerpvrijheid

De hoge mate van ontwerpvrijheid is een groot voordeel van het werken met staal, vervolgt Van der Wielen. “Al dan niet in combinatie met andere materialen zijn de meest waanzinnige creaties mogelijk. Zo hebben we beeldbepalende geluidsschermen geproduceerd in combinatie met glas en beton langs verschillende rijkswegen en leveren we ook constructies voor het grootste pretpark van Nederland. Speciale staalconstructies voor diverse ‘attracties’ komen bij ons vandaan. Ook de productie van grote reclamezuilen tot wel 40 meter hoog inclusief een constructie voor grote LED-schermen en stalen leidingbruggen voor civiele constructies ‘rollen’ regelmatig uit onze fabriek. Onze vestiging in Boven-Leeuwen is centraal gelegen in het land. Voor de grotere constructies heeft Willems een productielocatie in Heijen aan het water. Dat maakt dat we grote constructies zonder enig probleem kunnen transporteren.”

Behalve constructies in staal, is Willems ook gespecialiseerd in roestvaststaal en aluminium. “In nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers gaan we altijd voor maximaal resultaat. Kwaliteit staat daarbij altijd voorop. We zijn ons er bovendien van bewust dat bronnen op de aarde niet-onuitputtelijk zijn en hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan”, besluit Van der Wielen.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details