Platform over beton en staal in de bouw
Hoe draagt CSC bij aan de verduurzaming van Nederland?

Hoe draagt CSC bij aan de verduurzaming van Nederland?

Het internationale CSC-systeem zorgt ervoor dat beton op een verantwoorde manier wordt geproduceerd. Met verantwoord doelen wij op bijvoorbeeld de bescherming van het leefgebied van planten en een energiezuinige productie. Met CSC wordt duurzaam beton uitgevraagd en geleverd. Certificaathouders zijn grondstofleveranciers en betonproducenten. Zij mogen CSC alleen voeren als zij voldoen aan strenge eisen ten aanzien van betrouwbaarheid, deskundigheid, duurzaamheid en arbeidsveiligheid.

 CSC geeft zekerheid

De verantwoorde productie van beton wordt gegarandeerd voor de afnemer van beton. Het keurmerk geeft daarmee de benodigde basis om samen te werken. Bedrijven  geven advies over de circulaire mogelijkheden van beton en beschikken over transparante milieudata. Certificaathouders leveren een hoge kwaliteit beton en tonen de herkomst van grondstoffen aan.

Webinar

In dit webinar worden de nieuwste ontwikkelingen besproken door adviseurs van Betonhuis, de Regional System Operator van CSC in Nederland, de schemabeheerder van het CSC-keurmerk en specialisten van de certificerende instellingen.

Programma 30 maart 2021

13:00-13:10      Welkom en intro, Leonie van der Voort, directeur Cascade
13:00-13:15      Showcase I

13:15-13:35      Stand van zaken CSC (nationaal en internationaal). Wat zijn de laatste ontwikkelingen van het CSC-keurmerk en hoe sluit dit aan bij verschillende duurzaamheidsprogramma’s van bijvoorbeeld gemeentelijke opdrachtgevers? Remco Kerkhoven, CSC Nederland

13:35-13:45      Pauze
13:35-13:45      Showcase II

13:50-14:10      Hoe werkt CSC in de praktijk? Certificaathouders laten u innovatie duurzame ontwikkelingen zien. De nieuwe R-module voor circulair beton. Ontwikkelingen met betrekking tot zeewinning, platinum en CO2-module. Pleun Kleinveld, Kiwa Nederland.

14:10-14:15      Showcase III
14:15-14:30      Vragen, discussie en afsluiting

Voor wie?

Dit webinar is gratis en geschikt voor huidige certificaathouders, aspirant-certificaathouders, opdrachtgevers, adviseurs duurzaamheid, beleidsmakers, constructeurs en deelnemers aan het Betonakkoord. Meld u zich aan voor ons webinar!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details